Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Fibrant cao 2019 is rond, nu de volgende stap

De leden van CNV Vakmensen hebben in grote meerderheid ingestemd met het onderhandelingsresultaat. Er is nu dus definitief sprake van een nieuwe cao bij Fibrant met een looptijd van 1 januari 2019 tot 1 juli 2020. Nu moeten wij aan de slag met de volgende stap.

De leden hebben in grote meerderheid ingestemd met het resultaat, maar er werden wel een aantal zorgpunten aangedragen. Een aantal leden hebben aangegeven dat er toch wat zaken niet duidelijk waren. Er moeten naar de toekomst toe een aantal zaken vooraf beter afgesproken, zodat daar geen misverstanden over kunnen ontstaan.

Als bestuurder van CNV Vakmensen ben ik de afgelopen jaren regelmatig bij jullie op bezoek geweest om zaken die jullie belangrijk vinden te bespreken en te kijken op welke wijze daar iets mee gedaan kan worden. Ook heb ik geprobeerd uit te leggen wat de stand van zaken in de onderhandelingen was en waar het knelt.

Ik heb toegezegd dat ik jullie standpunten zoveel mogelijk zal meenemen in het overleg met de directie, maar dat ik niet kan beloven dat het dan ook zo geregeld kan worden.  

Contact versterken
Daarnaast heb ik toegezegd dat ik regelmatig blijf aankomen om met jullie te praten over zaken die spelen. Dat zal ik dus zeker blijven doen.

Ik wil jullie wel wijzen op een platform van CNV Vakmensen waar jullie allemaal gebruik van kunnen en moeten maken om jullie vragen te stellen en opmerkingen te maken: www.jeachterban.nl/fibrant

Zo kunnen wij altijd in contact blijven door vragen te stellen en natuurlijk ook antwoord te krijgen, maar ook om opmerkingen te maken en ideeën uit te wisselen. Maak gebruik van deze site die voor jullie allemaal toegankelijk is. Ik kan dan nog meer inspelen op zaken die jullie belangrijk vinden en jullie vragen over cao en andere zaken beantwoorden.

Op die site staat ook alle info over Fibrant, zoals de cao, het sociaal plan en eventuele (leden)vergaderingen of dagen dat ik bij jullie kom.  

Wij hebben elkaar nodig, want jullie ZIJN de vakbond  

Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)!  

CNV Vakmensen van en voor mensen, al 125 jaar!  

Nog niet lid? Wij hebben nog steeds een interessante aanbieding: Het 1e halfjaar 50% korting op de contributie! 
 

Ron Smeets
bestuurder
E.: r.smeets@cnvvakmensen.nl 
M.: 06 51 11 55 94                                   

 

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid