Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Enquête met betrekking tot cao DSM

Vind jij de cao belangrijk? Wat betekent de cao voor jou? Voor ons als CNV Vakmensen is het vanzelfsprekend dat de cao belangrijk is. Ook vinden wij dat jullie als werknemers de cao belangrijk zouden moeten vinden, maar is dat wel zo?

Vinden jullie als werknemers bij DSM jullie arbeidsvoorwaarden wel zo belangrijk? Samen met de andere vakbonden betrokken bij de cao van DSM zetten wij hierover een enquête uit onder het personeel van DSM.

Natuurlijk wil iedereen een zo hoog mogelijk salaris en veel verlofdagen erbij is zeker mooi meegenomen. Daarnaast heeft iedereen wel een aantal dingen dat hij of zij belangrijk vindt. De een wil andere werktijden, de ander vindt werken in het weekend een ramp en weer een ander heeft een hekel aan overwerken. Anderen weer vinden alles goed, als er maar goed voor wordt betaald! Hoe dan ook, dat moet de vakbond dan maar regelen, daar zijn zij toch voor!

Juist omdat er zoveel verschillende wensen en meningen zijn is het belangrijk om die informatie zo goed mogelijk te verzamelen. Het is ook belangrijk om te weten of de afspraken die gemaakt worden ook voldoen aan jullie verwachtingen. 

Representatief!
Er wordt regelmatig geroepen dat de vakbonden niet representatief genoeg meer zijn voor de werknemers in de bedrijven. Ook de directie van DSM roept dit. De vakbonden zijn er van overtuigd, dat de leden een goede doorsnee vertegenwoordigen van de werknemers bij DSM. De suggestie dat vakbondsleden de uitzondering vormen op de algemene mening van de werknemers is toch echt een miskenning van mensen die een bewuste keuze hebben gemaakt om niet alleen een mening te hebben, maar die ook kenbaar willen maken en een stem willen hebben in de besluiten die worden genomen over belangrijke zaken, zoals de arbeidsvoorwaarden in de cao en de inhoud van een sociaal plan. 

Ui
tdaging
Toch nemen wij de verscholen uitdaging in de uitspraak van DSM aan. Als gezamenlijke vakbonden willen wij zoveel mogelijk werknemers, leden én niet-leden, via deze enquête benaderen om hun mening kenbaar te maken. Door de enquête willen wij nóg beter inzicht krijgen in wat jullie belangrijk vinden. Belangrijk is dan, dat jullie ook echt die enquête invullen en dit pamflet met de link doorsturen aan collega’s die geen lid zijn! Wij hebben elkaar nodig om beter te worden, om sterker te worden, om de best mogelijke keuzes te maken.

Met onderstaande link kunnen jullie de enquête invullen:

Let wel je kunt maar één keer per email adres de enquête invullen. Doe dit vóór 27 april daarna wordt de enquête gesloten!
Doe mee aan deze enquête, het kost niet veel tijd en geeft wel een hoop informatie.
Jullie reacties worden vertrouwelijk en alleen door de vakbonden verwerkt en jullie krijgen het resultaat ook te zien. Dan weten jullie ook wat het oplevert.

Tot slot
Wij hopen dat jullie deelnemen en veel collega’s stimuleren om ook deel te nemen. Dit is jullie beste kans om mee te bepalen hoe de vakbonden en dus ook CNV Vakmensen jullie belangen behartigd en hoe jullie arbeidsvoorwaarden worden geregeld.

Bedankt voor jullie medewerking!

Blijf ons steunen en maak je collega lid. Samen maken wij het verschil!

CNV Vakmensen heeft nog steeds een interessante aanbieding:
het 1e halfjaar 50% korting op de contributie!

Samen denken, samen doen en samen sterker!

Ron Smeets
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06-51115594
E: r.smeets@cnvvakmensen.nl
16-1398/RS/sb
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid