Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Eindbod van Kemira in cao-onderhandelingen

Maandag 22 mei 2017 is een eindbod neergelegd door Kemira tijdens de vijfde dag cao-onderhandeling. Wat houdt dit eindbod in? Kunt u zich vinden in dit eindbod? Zo niet, wat kunt u dan nog doen? Het gaat om uw cao, CNV Vakmensen legt het eindbod aan u voor.

Een onoverbrugbaar verschil
Een eindbod wordt neergelegd op het moment dat partijen niet nader tot elkaar kunnen komen in de onderhandelingen. Zo ook tijdens de onderhandelingen op 22 mei 2017 voor wat betreft de loonruimte. CNV Vakmensen heeft in de voorstellen gevraagd om 2,5% loonsverhoging gedurende een looptijd van 1 jaar.

Kemira kan maximaal 1,5% loonsverhoging bieden. Het gat tussen de 1,5% en 2,5% is te groot. Partijen kunnen niet nader tot elkaar komen in de onderhandelingen, daarom ligt er nu een eindbod. In het eindbod staat wat Kemira wil voor het personeel in de cao voor 2017.

In de bijlage bij deze nieuwsbrief kunt u het eindbod lezen. Ook kunt u de oorspronkelijke voorstellen welke CNV Vakmensen namens u heeft ingediend terugvinden bij deze nieuwsbrief.

De looptijd van een jaar is voor partijen geen enkel probleem. Een en ander aangaande seniorenregelingen en duurzame inzetbaarheidsvoorstellen wordt nader besproken in een onderzoeksgroep in de tweede helft van 2017. Dit vanwege het feit dat de vergrijzing problematisch wordt voor het bedrijf in de toekomst.

Praat mee!
Het is nu aan de werknemers om iets van dit eindbod te vinden. Daarom wordt er op 22 juni 2017 een ledenvergadering gehouden (samen met de FNV) en kunt u stemmen over dit eindbod. Kom en praat mee. CNV Vakmensen zal het eindbod toelichten en met u in gesprek gaan. U kunt tijdens de vergadering stemmen over het eindbod.

Ledenvergadering
Wanneer:
22 juni 2017
Tijdstip:
14.15 uur
Waar:
Botlekweg 175 (aquarium Kemira)

Stemmen is alleen voor leden van CNV Vakmensen. De ledenvergadering wordt met het FNV georganiseerd. Willen collega’s stemmen, dan kunnen ze lid worden. Meepraten kan altijd!

Vragen/opmerkingen?
Voor vragen of opmerkingen kunt u Gerti van Valkenburg of Fadua Toufik benaderen via de onderstaande e-mailadressen, beide bestuurders van CNV Vakmensen.

Fadua Toufik
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 10 20 85 90
E: f.toufik@cnvvakmensen.nl en g.valkenburg@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid