Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Eindbod directie Apollo Vredestein

Afgelopen woensdag 12 juli hebben de gezamenlijke vakbonden weer de hele dag onderhandeld over de totstandkoming van de cao bij Apollo Vredestein. In dit 5e cao-overleg overleg is uiteindelijk door jullie werkgever een eindbod uitgebracht wat we met jullie willen bespreken op 28 en 30 augustus.

De reden voor dit late tijdstip is de vakantie van collega’s en vakbondsbestuurders.

Het veelbesproken 4-ploegen systeem en de urenbank was bij het vorige overleg al ingetrokken door jullie werkgever, omdat deze wel moest inzien dat hier te weinig draagvlak voor was.

Wij krijgen de laatste tijd veel feedback over de opgelopen werkdruk binnen de productie van Apollo Vredestein en daarom hebben wij als gezamenlijke vakbonden aangedrongen op een werkdruk onderzoek om dit in kaart te brengen. Dit onderzoek zal plaats vinden door een onafhankelijke instantie. De keuze van de instantie zal in samenspraak met de OR plaatsvinden.

Verder zijn er onderwerpen behandeld zoals toeslag bezwaarlijk werk (TBW). Op korte termijn gaat de werkgroep hierover nog niet opnieuw aan het werk.

Het generatie pact is besproken. Daar waar verlof gebruikt wordt, komt dit grotendeels uit bestaande seniorendagen, extra gekochte adv en verlofdagen en extra dagen. Dat betekent dat in het voorstel van de werkgever er bij 75% werk een salaris van 90% overblijft en de pensioen opbouw wordt verlaagd tot 90%.

De werkgever heeft het voorstel om 12 adv-dagen af te schaffen voor nieuw MIHO-personeel ingetrokken, in plaats daarvan zullen deze adv-dagen worden uitbetaald, waarna er de keuze is om adv-dagen terug te kopen via het cao à la carte systeem.

De werkgever heeft op het loon een eindbod gedaan van een verhoging van 1,8% met ingang van 1 april 2017.

Het totaal overziend is dit niet waar we op hebben ingezet. Het generatie pact is teleurstellend te noemen en qua loonsverhoging hebben wij ingezet op een verhoging van minimaal 2%. Dat bleek echter allemaal niet haalbaar.

Uitnodiging besluitvormende ledenvergaderingen
Omdat er geen onderhandelingsresultaat is bereikt, zien wij dit als eindbod dat wij aan onze leden willen voorleggen in een viertal besluitvormende ledenvergaderingen:

Datum     : 28 augustus 2017
Aanvang : Eerste vergadering om 13:45 uur en tweede vergadering om 15.15 uur
Locatie    : Fabrieksrestaurant Apollo Vredestein te Enschede

Datum     : 30 augustus 2017
Aanvang : Eerste vergadering om 13:45 en tweede vergadering om 15.15 uur
Locatie    : Fabrieksrestaurant Apollo Vredestein te Enschede

Laat je stem horen

Omdat het hier een besluitvormende ledenvergadering is, roepen we jullie dan ook op om massaal naar onze bijeenkomsten te komen om zodoende je te laten informeren en je stem te laten horen! Voor de leden die echt niet aanwezig kunnen zijn, is er een mogelijkheid tot digitaal stemmen.

Klik hier om te stemmen > Je kunt dit doen tot 1 september 2017.

Tot ziens op een van de bijeenkomsten, voor nu alvast een goede vakantie toegewenst.

Jan van ’t Verlaat, kaderlid
Daniel Visser, kaderlid
Gerard van Dijk
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 60 18 19
E: g.vandijk@cnvvakmensen.nlOp de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid