Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Eindbod Biohorma met tegenzin aangenomen

Maandag 10 december jongstleden hebben wij een ledenvergadering gehouden waarin wij het eindbod van Biohorma aan de leden hebben voorgelegd. Met de grootst mogelijke tegenzin is ja gezegd tegen het eindbod.

Tijdens de ledenvergadering werd door de leden benadrukt dat dit nu de zoveelste keer is dat de directie niet met een fatsoenlijk loonbod wil komen. De onvrede daarover is groot. Tegelijkertijd is het besef aanwezig dat het wegvallen van een grote klant gevolgen zal kunnen hebben. Natuurlijk kon de aanschaf van nieuwe leaseauto's niet onbesproken blijven en wordt de vraag gesteld in hoeverre de collega's die niet onder de cao vallen op een zelfde manier worden beloond als de collega's die wel onder de cao vallen. Het ontbreken van die duidelijkheid roept vragen op. Zo maar een aantal geluiden die gisteren naar aanleiding van het eindbod naar voren werden gebracht.

De leden hebben uiteindelijk in meerderheid het eindbod met de grootst mogelijke tegenzin geaccepteerd. Dat betekent dat wij de cao zullen gaan ondertekenen. In een eerstkomend overleg met de directie zullen wij wel de gevoelens die er onder de leden leven aan de orde stellen. Dit mede in de wetenschap dat de cao al weer op 31-3-2019 afloopt. Ook zullen wij de banden met de ondernemingsraad aanhalen.

Mocht je naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen en of opmerkingen hebben, dan verneem ik die graag.

Joost van Egmond
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 21 41
E: j.vanegmond@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid