Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Eerste overleg cao-onderhandelingen Mediq

Zoals jullie hebben gelezen in de vorige nieuwsbrief zijn vakbonden inmiddels gestart met de cao-onderhandelingen bij Mediq. Uiteraard vonden deze in verband met het coronavirus in een digitale setting plaats.

De eerste overleggen hebben vooral en verkennend karakter gehad: Mediq heeft haar inzet toegelicht. De belangrijkste voorstellen van Mediq zijn:

  • om in één proces de methodieken voor salarisontwikkeling samen te voegen (cao-verhoging en beoordelingsverhoging). Het ‘stapelen’ van de cao-verhoging en de beoordelingsverhoging heeft de salariskosten de afgelopen jaren snel doen stijgen ten opzichte van de markt.
  • Een studie doen naar een alternatieve pensioenregeling vanwege de verslechterde dekkingsgraad van het bedrijfstakpensioenfonds.

De inzet CNV Vakmensen
Uit de reacties van de uitvraag naar de leden blijkt dat leden het belangrijk vinden dat er een reële koopkrachtverbetering wordt afgesproken. Ook is er aandacht voor duurzame inzetbaarheid binnen Mediq. Het is dan ook van belang dat er tijdens de onderhandelingen zicht is op een onvoorwaardelijke koopkrachtverbetering alvorens er over andere onderwerpen gesproken wordt. Daarnaast zijn thema’s als eigen zeggenschap, ontwikkeling en eigen regelruimte over flexibiliteit belangrijke onderwerpen voor CNV Vakmensen.

Verder onderhandelen
Op 28 mei praten we weer verder. Mocht je naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen of opmerkingen hebben aarzel dan niet om contact op te nemen.

Job Marskamp,
bestuurder CNV Vakmensen
E 06 - 2390 9865
M j.marskamp@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid