Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Diversey doet eindbod:het woord is nu aan de leden

Afgelopen woensdag, 7 november, stond er wederom een onderhandelingsronde gepland om met Diversey te praten over een nieuwe cao. Zoals we eerder hebben gecommuniceerd: het was erop of eronder.

Na een terugkoppeling van de personeelsbijeenkomsten die door Diversey zelf gehouden zijn, kwam het hoge woord er vrijwel meteen uit: jullie werkgever legt een eindbod op tafel.

Eindbod

Het eindbod wat nu gedaan is, ligt nog steeds ver weg van wat wij minimaal eisen. De belangrijkste wijzigingen vergeleken met wat eerder al op tafel ligt:
 • Looptijd van 1 april 2018 tot en met 31 december 2019 (1 jaar en 9 maanden)
 • Loonsverhoging: 2.1% per 1 april 2018 en 2% per 1 januari. Daarnaast in november 2018 een eenmalige uitkering van €250,- bruto

De loonsverhoging van 1 april 2018 wordt structureel pas gegeven per 1 november 2018. De periode hiervoor wordt gecompenseerd in de vorm van een eenmalige uitkering. Het volledige eindbod is bijgevoegd bij deze nieuwsbrief en zullen we uiteraard op de ledenvergaderingen bespreken.

Stemmen

Er valt veel te zeggen over het resultaat en wat wij hiervan vinden.  Maar belangrijker: wat vinden jullie hiervan? En als dit voor ons niet goed genoeg is, hoe zorgen we dan dat we wel gaan binnenhalen wat we willen? Allemaal zaken die we met elkaar gaan bespreken tijden de ledenvergaderingen. Deze ledenvergaderingen zijn ook voor niet leden toegankelijk, aangezien we deze samen met de GOR organiseren. De leden van de vakbond krijgen de mogelijkheid om aan  het einde van de bijeenkomst te stemmen over het eindbod.

Data en tijden

De ledenvergaderingen zijn gepland op de volgende dagen en tijden:

Enschede

 • Dinsdag 13 november om 21.30 - 22.30 uur, in de Kantine
 • Woensdag 14 november om 13.30 - 14.30 uur, in de Kantine

Utrecht    

 • Dinsdag 13 november om 14.00 - 15.00 uur,  Bedrijfsrestaurant
Van groot belang is dat zoveel mogelijk leden hier aanwezig zijn. Zoals we dit hele traject al naar elkaar hebben uitgesproken: we doen het met z'n alien, of we doen het helemaal niet! En juist nu is dit extra belangrijk, dus we gaan er vanuit dat we iedereen volgende week dinsdag of woensdag zullen zien.

Mede namens Tonnie Bossink, Robert Eektimmerman, Karin Boelens en Monique Daamen (FNV Procesindustrie) en Geert Bijsterbosch

Jacqueline Kraan
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 48
E: j.kraan@cnvvakmensen.nl


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid