Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Definitief cao Rutgers Resins

De leden van CNV Vakmensen stemden op 13 december in met het onderhandelingsresultaat over een nieuwe cao bij Rutgers Resins.

De vorige cao liep af op 30 juni 2015. Door een conflict over een wijziging van de pensioenregeling kwam er lange tijd geen nieuwe cao. Dit najaar moest het pensioenfonds op zoek naar een andere uitvoerder. De lopende rechtzaken tegen de wijziging van de pensioenregeling zaten toen in de weg. Daarom gingen Rutgers Resins, het pensioenfonds en de vakbonden weer met elkaar in gesprek over een nieuwe cao.

Onderhandelingsresultaat nieuwe cao

We hebben nu een onderhandelingsresultaat. Daarin staan afspraken over de cao, beëindiging van de juridische procedures en overgang van het pensioenfonds naar een nieuwe uitvoerder.

Leden akkoord

De leden van CNV Vakmensen gingen tijdens de ledenvergadering akkoord met het onderhandelingsresultaat. Ze gingen ook akkoord met de reparatie van het 3e WW-jaar. Daarmee kwam de nieuwe cao tot eind 2018 tot stand. Dit betekent het einde van een cao-loze periode met juridische procedures.

Andere aanpak onderhandelingsresultaat

We moesten informeel met elkaar in gesprek. Daarom hadden we geen ruimte om (kader)leden erbij te betrekken. De leden beoordeelden het resultaat uiteindelijk wel, het wijkt toch af van hoe het normaal gaat. Bij onderhandelingen over de volgende cao, bewandelen we wel weer de normale weg. We betrekken leden dan weer bij de voorstellenbrief en de kaderleden bij de onderhandelingen. Op dit moment is CNV Vakmensen tevreden dat we de geschillen hebben opgelost en we weer kunnen gaan werken aan de toekomst binnen Rutgers Resins.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact met me op.

Jeroen Warnaar
tel: 06-20354990
e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid