Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

De omgekeerde wereld van Air Products!

Tijdens ons periodiek overleg op 2 december 2014 zijn de vakbonden (CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten) door uw werkgever geïnformeerd over de ontwikkelingen bij Air Products en het verlies van enkele arbeidsplaatsen als gevolg van een reorganisatie.

Tot onze verbazing vernamen wij onlangs, dat er medewerkers zijn die in het kader van deze reorganisatie al een vaststellingsovereenkomst voorgelegd hebben gekregen. Dat, om te komen tot een beëindiging van hun dienstverband met
Air Products.

Dat is vreemd, omdat uw ondernemingsraad nog geen adviesaanvraag heeft ontvangen en de onderhandelingen over een sociaal plan nog niet zijn gestart! Ook vinden wij het bedroevend te horen de wijze waarop de betrokken medewerkers van Air Products te horen hebben gekregen, dat er voor hen geen plaats meer is in de organisatie.

Wij zijn dan ook van mening, dat de aanpak en tijdstip van deze reorganisatie door Air Products niet getuigt van zorgvuldigheid en respect richting betrokken medewerkers.

Verder constateren wij dat Air Products in dit reorganisatietraject de omgekeerde wereld hanteert! Eerst de mensen via een vaststellingsovereenkomst ontslaan, vervolgens advies vragen aan de OR en met de vakbonden in onderhandeling gaan voor een sociaal plan! Dat kan toch niet waar zijn? De juiste volgorde is: een adviesaanvraag indienen bij uw ondernemingsraad, met de vakbonden in overleg gaan over een sociaal plan en vervolgens starten met de uitvoering van de plannen.

De eerste onderhandelingsronde om te komen tot een sociaal plan is gepland op dinsdag 6 januari 2015.

Krijgt u van uw werkgever te horen dat u uw baan verliest, dan adviseren wij u niets te tekenen en eerst contact op te nemen met uw vakbond!Gerard van Cuijk
bestuurder
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid