Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

CNV Vakmensen na tweede congres Europese industriebond industriALL: "Na praten nu tijd om te poetsen"

Uiteraard moet er veel worden overlegd om de belangen van pakweg 7 miljoen werknemers in de Europese industriesector te behartigen. En dus is het actieplan dat het tweede industriALL-congres in Madrid donderdag 9 juni presenteert van belang.

“Maar naast dit soort actieplannen moet de industriebond zich nu ook gaan richten op het uitwerken van die plannen. Naast praten wordt poetsen vooral belangrijk om het nut van de Europese industriebond te onderstrepen. Want dat nut is evident,” stelt bestuurder Peter de Jong van CNV Vakmensen.

Kaderlid Wil Kroonen was als lid van de werkgroep Automotive industriALL namens CNV Vakmensen bij het congres in Madrid:

Ontwikkeling werknemers

CNV Vakmensen is lid van de industriALL. Peter de Jong: “Vuistdikke rapporten - en ook het 17 pagina’s tellende actieplan van vandaag - van de industriALL zijn natuurlijk goed als basis voor het beleid. Maar we moeten als vakbond, Europees en nationaal, met misschien nog wel meer inzet dan voorheen aan de slag met de ontwikkeling van de werknemer. Niet voor niets kernbeleid van CNV Vakmensen. De bevordering van de beroepsopleiding en het levenslang leren is het belangrijkste instrument voor een welvarende Europese industrie, stelt industriALL in zijn actieplan 2016-20120.

Tijd om te handelen

Het actieplan van industriALL stelt dat de rol van vakbonden onder druk is gezet door werkgevers en zelfs regeringen. Economische crisis en noodzakelijke besparingen waren daarvoor een dankbaar breekijzer, zo stelt de industriALL in zijn actieplan. Tijd om te handelen en vakbonden in Europa hun collectieve macht weer terug te geven. In datzelfde verband geeft industriALL ook aan iets te willen doen aan de schijnbaar groeiende macht van multinationals op het industriebeleid en het recht op vakbonden. Peter de Jong: “Solidariteit is nog steeds dé basis waarop alle aangesloten vakbonden zich in Europa gezamenlijk inspannen tegen uitbuiting, voor eerlijk loon voor arbeidsovereenkomsten met kwaliteit.”
Werknemer monteert kabels

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid