Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

CNV leden werkzaam bij Shell Pernis en Moerdijk

20 april vervolg overleg over nieuwe cao SNR/SNC

In de nieuwsbrief naar aanleiding van de start van de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor jullie, als werknemers binnen SNR en SNC, hebben jullie kunnen lezen dat er een aantal lastige punten door jullie werkgever op tafel zijn gelegd! In deze brief nog even de punten op een rij. Woensdag 20 april starten feitelijk de onderhandelingen. Wat ons betreft moet er duidelijkheid komen over de voorstellen die jullie werkgever ingebracht heeft. Het liefst willen wij de 20e met een resultaat naar jullie toe komen maar dat zal een hele toer worden!

Wat stelt jullie werkgever ook al weer voor?
-    Tijd voor tijd moet tijd voor geld worden.
-    De leeftijdsbepalingen moeten uit de cao.
-    Er dient op kosten bespaard te worden en de loonkosten maken een groot 
     deel van de totale kosten uit.

Uit reacties van jullie tot nu toe is helder dat tijd voor geld in plaats van tijd voor tijd voor jullie geen optie is. De leeftijdsbepalingen schrappen betekent onder andere dat alle werknemers, ongeacht hun leeftijd, verplicht kunnen worden over te werken (volgens ons is er in de praktijk geen enkel probleem met deze leeftijdsbepaling). Kosten besparing snappen wij maar dit mag natuurlijk niet ten koste gaan van een fatsoenlijke loonsverhoging. Dit zeker ook nog met het zeer magere resultaat van de vorige cao!

Het zal duidelijk worden dat de onderhandelingen 20 april niet eenvoudig zullen worden. Wat wij als onderhandelingsdelegaties in ieder geval duidelijk willen hebben is hoe serieus jullie werkgever vasthoud aan de genoemde punten. Blijken deze ‘in beton gegoten’ te zijn dan is een resultaat niet te verwachten.

Hoe dan ook, na 20 april horen jullie snel van ons! 
Wij zullen jullie dan uitnodigen voor ledenvergaderingen, ongeacht de uitkomst van de onderhandelingen.

Er zal door alle leden van CNV Vakmensen een uitspraak gedaan moeten worden: gaan we ‘pappen en nat houden’ zoals als vorig jaar of gaan we voor een pakket goede afspraken voor jullie cao!

Ten slotte
Deze week hoorden wij dat Shell voor de upstream medewerkers een vrijwillige vertrekregeling gaat open zetten. Ons werd met klem gezegd dat voor de downstream werknemers (jullie dus) deze regeling niet van toepassing is. De upstream collega’s kunnen vrijwillig vertrekken en voor jullie geldt dat je meer moet werken en maar moet afwachten of daar een hogere beloning tegenover staat!

Graag zien wij jullie reacties vóór 20 april tegemoet zodat wij deze mee kunnen nemen naar de onderhandelingen.

Piet Verburg
Bestuurder
E: p.verburg@cnvvakmensen.nl        
M: 06-51667394

16-1427/PV/rd
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid