Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

CNV en Apotex in gesprek over nieuwe cao

Vrijdag hebben de directie van Apotex en CNV Vakmensen elkaar voor het eerst gesproken over een nieuwe cao. Tijdens deze gesprekken hebben beide partijen de plannen die ze hebben met de nieuwe cao gepresenteerd en toegelicht.

Allereerst heeft de directie ons geïnformeerd over hoe het nu met het bedrijf gaat. Het lijkt erop dat boekjaar 2016 – 2017 met een iets beter resultaat wordt afgesloten dan het jaar ervoor. Ook is duidelijk geworden dat er de komende jaren vanuit Canada geïnvesteerd zal worden in Apotex Nederland. Voor 2017 zal dat EUR 4,5 mln zijn en voor 2018 EUR 5 mln. Wij vinden dat positief omdat hieruit blijkt dat Apotex Canada vertrouwen heeft in jullie bedrijf.
Voor het komende jaar wil de directie aandacht besteden aan het verbeteren van de efficiëntie van het productieproces met als doel het verder verbeteren van het bedrijfsresultaat.

Verder hebben wij gesproken over het Quality Culture Programme en Bravo. Twee initiatieven vanuit Canada die moeten helpen om de kwaliteitscultuur te verbeteren. Een van de uitwerkingen van het QCP is dat er bij jullie werkoverleggen altijd een tweede leidinggevende aanwezig zal zijn.

Natuurlijk hebben we het ook gehad over onze cao voorstellen. Loonsverhoging, loopbaanscans, leerrekening, flexibel werken en functieomschrijvingen zijn de onderwerpen die we hebben toegelicht. De volledige voorstellenbrief vind je in de bijlage.

Het belangrijkste voorstel van de directie is het aanpassen van de ADV-regeling. Tijdens de vorige cao onderhandelingen was dit een belangrijk onderwerp. Ook op de ledenvergadering van 9 maart jl. hebben we het hier al uitgebreid over gehad. We hebben de directie gevraagd om haar ideeën hierover op papier te zetten zodat we exact weten wat het plan is en waar er wat ons betreft nog aanpassingen gedaan moeten worden.

Op donderdag 13 april zullen wij weer met de directie in overleg gaan.

Mocht je in de tussentijd vragen hebben dan kan je altijd contact opnemen met je CNV bestuurder. Je kunt ook altijd even langslopen bij je collega’s Maart Schaap of Margje Koevoets.


Gerard van der Molen
T 06 – 2299 2855
E g.vandermolen@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid