Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Cao Vynova 2017 met of zonder CNV Vakmensen

Einde 2016 is Vynova een zelfstandige onderneming geworden. Daarmee start ook de verantwoordelijkheid om een eigen cao te realiseren. De huidige cao van DSM is natuurlijk wel nog van toepassing, maar zal toch ook weer vernieuwd moeten worden en passend gemaakt worden voor Vynova.

Nog niet gestart
Er zijn nog geen stappen gezet om te starten met onderhandelen over deze nieuwe cao. Het zal echter niet lang meer duren en dan moeten de voorbereidingen voor die nieuwe cao wel beginnen. Dan moet er met de werknemers en dus ook met de leden van de vakbond gesproken worden over wat jullie belangrijk vinden in die nieuwe cao, die dan wel gebaseerd is op de huidige cao van DSM NL.

Succes maken wij samen
CNV Vakmensen vindt het belangrijk dat de werknemers een grote stem hebben in hun cao. Werknemers hebben een mening en die mening moet gehoord worden. Tot nog toe ging jullie stem op in de massa van de werknemers van heel DSM NL. Nu echter krijgen jullie de kans om goed gehoord te worden als werknemers van de zelfstandige Vynova organisatie. Met jullie eigen cao.
Het moet daarbij wel duidelijk zijn, dat die cao er niet vanzelf komt. Het is heel goed dat je een mening hebt en die ook uitspreekt, maar dat is niet helemaal vrijblijvend “Succes maken wij SAMEN”.
Nu wordt het ook tijd dat die mensen die deze goede cao willen, maar nog niet lid zijn van een vakbond, niet meer aan de kant blijven staan en van alles roepen.

Statement
Veel mensen zeggen dat vakbonden niet meer van deze tijd zijn, een oude mannenclub die is vastgeroest in oude gewoontes en geen contact heeft met haar leden. Dus waarom zou je nog lid zijn of worden van een vakbond?!
Zou het misschien kunnen zijn dat het krijgen van een goede cao belangrijk is en die komt er niet zonder de vakbond, of geloof je nog in Sinterklaas!
Nee, wij kunnen niet alles regelen, maar CNV Vakmensen doet wel haar uiterste best om een zo goed mogelijke resultaat uit te onderhandelen namens en voor jullie.
Laat helder zijn de vakbond……, dat zijn de leden, de werknemers die lid zijn, dat kunnen jullie allemaal zijn als je durft lid te worden van een vakbond. Dit geldt voor zowel jonge werknemers als oudere, mannen èn vrouwen.

Lid zijn van CNV Vakmensen is ook een Statement: Ik heb een mening en ik vind dat die gehoord moet worden!

Kan CNV Vakmensen meedoen
Een vakbond heeft een sterke achterban nodig om invloed te hebben en aan te tonen dat zij ook echt namens de werknemers praat. CNV Vakmensen heeft daarom echt meer leden nodig om die invloed te kunnen hebben om het verschil te kunnen maken. Maak daarom je collega’s lid van deze bond die jullie spreekbuis wil zijn.
CNV Vakmensen vindt dat niet alleen de mening van de medewerkers gehoord moet worden, maar dat er ook iets mee gedaan moet worden.

Word lid of maak je collega lid. Samen maken wij het verschil.
Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)!

Ron Smeets
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 11 55 94
E:  r.smeets@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid