Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Cao-voorstellen en WW WGA reparatie Talens

Afgelopen periode hebben jullie geen berichtgeving meer ontvangen vanuit jullie vakbond, CNV Vakmensen. Voor zover ik heb na kunnen gaan is de laatste Nieuwsbrief verstuurd op 18 oktober 2016. De redenen zijn helaas droevig: betrokken bestuurder Jelle Loosman is reeds geruime tijd uit de running.

Jelle is vanwege ziekte uit de running. Helaas is ook ons kaderlid namens CNV Vakmensen door ziekte getroffen, zo vernam ik van mijn FNV-collega Lex Makkinje.

Het is jammer en had niet zo moeten lopen. Ik hoop dat jullie begrip hebben voor de vervelende omstandigheden waaronder een en ander heeft kunnen ontstaan. Ik wil mijzelf kort introduceren: mijn naam is Gerard van Dijk, ik werk al geruime tijd voor CNV Vakmensen als vakbondsbestuurder en zal in elk geval voor de komende tijd dit dossier oppakken en jullie aanspreekpunt zijn. Dit zal ik in ieder geval zijn gedurende de periode waarin de nieuwe cao tot stand moet komen.

Concreet betekent dit dat ik mij achter de voorstellenbrief van het FNV schaar vanwege pragmatische zaken: jullie cao is al geëxpireerd en de voorliggende periode is ook al niet eenvoudig geweest, zo vernam ik van de FNV-collega. Op dit moment is er een wisseling van de wacht op HR management en mijn insteek is om in ieder geval tesamen met het FNV te komen tot een aanvaardbare cao voor 2017-2018.
Uiteraard worden jullie, zodra er zicht is op een cao-resultaat, opnieuw door mij geïnformeerd. Ook zal ik de leden van CNV Vakmensen vragen zich uit te spreken over het eventuele resultaat. Uiteindelijk beslissen de leden van de vakbond door middel van het uitbrengen van hun stem. De voorstellenbrief zoals voorgelegd door het FNV treffen jullie in de bijlage ter informatie aan.

Op woensdag 15 november is er weer formeel cao-overleg in jullie bedrijf: ik zal namens CNV Vakmensen daarbij aanwezig zijn. Mocht er iemand van jullie beschikbaar zijn als kaderlid/delegatielid dan hoor ik het graag.

Ook een ander onderwerp uit deze cao wacht nog op jullie instemming. Het betreft de reparatie van het derde WW-jaar en de WGA. Jullie treffen een link aan naar een stemming hierover. Ik verzoek jullie nu reeds een(positieve) stem daarover uit te brengen zodat wij ook binnen de kaders van jullie cao de WW en WGA kunnen repareren.
Klik hier om meteen naar de stemming te gaan. Je hebt hiervoor deze inlogcode nodig: TAL-33616901. Stemmen kan tot 15 november 2017. Krijg je deze Nieuwsbrief per post kan kun je dit adres in jouw internetbrowser intypen: https://q.mwm2.nl/j1tuEvUNG0inhX1VWiZv3Q

Mocht het bovenstaande vragen of opmerkingen oproepen, schroom dan niet en bel of stuur me een mail.

Gerard van Dijk
bestuurder CNV Vakmensen

M 06 20 60 18 19
E g.vandijk@cnvvakmensen.nl

Bijlagen:
1. Voorstellenbrief verzonden door FNV
2. Informatie over reparatie 3e WW WGA-jaar
3. Veelgestelde vragen over de reparatie 3e WW WGA-jaar

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid