Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Cao-onderhandelingen Verf en drukinkt van start

Na enige maanden van voorbereiding gaan op 3 september de onderhandelingen voor een nieuwe cao Verf- en drukinktindustrie van start.

Dit jaar maak ik voor het eerst deel uit van de onderhandelingsdelegatie. Sinds enige maanden ben ik in dienst van CVN Vakmensen. Mijn functie is bestuurder in de sector Industrie. Hier valt onder andere de cao Verf- en Drukinktindustrie onder.

Mijn collega Roel van Riezen zal ook aanwezig zijn bij deze onderhandelingen. Hij heeft deze cao een aantal jaren in zijn takenpakket gehad en kent de sector goed. Nadat er een akkoord is bereikt met de werkgevers zal Roel een takenpakket in de voedingsindustrie op zich nemen en zal ik verantwoordelijk zijn voor de cao Verf- en drukinktindustrie.

Naast Roel en ondergetekende namens CNV Vakmensen zal er een kaderlid deel uitmaken van de onderhandelingsdelegatie. Dit is Ben Bentvelzen. Hij is werkzaam bij Flint Group en zal in het onderhandelingstraject met ons meegaan, ons ondersteunen en voorzien van informatie uit de sector.

Zoals genoemd zal de eerste onderhandelingsronde plaatsvinden op 3 september a.s. De cao-voorstellenbrief vind je in de bijlage. Mocht het nodig zijn dan staat de tweede onderhandelingsronde gepland op 6 oktober. Tussentijds zal ik jullie op de hoogte houden door middel van digitale nieuwsbrieven.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben dan kan je me altijd een e-mail sturen.

Gerard van der Molen

g.vandermolen@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid