Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Cao-onderhandelingen Chemours

Zoals in de vorige nieuwsbrief gemeld heeft er op 24 mei een vervolgoverleg plaatsgevonden over de arbeidsvoorwaarden 2018.

Jouw werkgever heeft aangegeven tijdens dit overleg met een integrale reactie te komen op de cao-voorstellen van de vakbonden en zijn eigen voorstellen.

Het overleg is dan ook gestart met een integrale reactie van jouw werkgever op alle voorstellen die op tafel liggen. Tot grote verbazing van CNV Vakmensen neemt jouw werkgever in zijn reactie niet de looptijd en de loonontwikkeling mee.

Voor CNV Vakmensen is dit dan ook geen integrale reactie!

Jouw werkgever wenste eerst een reactie op zijn gedane voorstellen alvorens iets over looptijd en loonontwikkeling te willen vertellen. Vervolgens hebben de gezamenlijke vakbonden om een schorsing gevraagd om zich hierover te beraden. Na de schorsing hebben de vakbonden terug gekoppeld niet eerder te willen reageren op het voorstel van de werkgever dan nadat er een eerste bod ligt over looptijd en loonontwikkeling. Jouw werkgever wenste hierop niet te willen ingaan en heeft voorgesteld het overleg voort te zetten op 21 juni.

Vervolg cao-onderhandelingen

Op donderdag 21 juni worden de cao-onderhandelingen vervolgd. Jouw werkgever komt dan met een reactie op loon en looptijd. Wij blijven je op de hoogte houden over de ontwikkelingen.

Nieuwe leden

Een goed resultaat kunnen we behalen dankzij onze vakbondspositie. Hoe meer leden, hoe sterker we staan. Het is vaak nog zo dat de omvang van het leden aantal bepaalt wat de onderhandelingspositie is. Spreek je collega’s aan die nog geen lid zijn van CNV Vakmensen. Laat ze niet aan de kant staan maar maak ze lid. Zo kunnen ze meepraten, het stem laten horen en mee beslissen!

Nu de eerste 6 maanden 50% korting

Wordt je collega nu lid dan profiteert hij/zij tijdelijk van onze unieke kortingsactie: de eerste 6 maanden krijgt hij/zij elke maand 50% korting op zijn/haar maandelijkse contributie.

Mede namens Soula Voultsidis en Henk van Spankeren, CNV kaderleden.

Arjan Huizinga         
Bestuurder
M: 06-51602032
E: a.huizinga@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid