Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Cao-onderhandelingen Aliphos gestart (1)

Op maandag 2 juli zijn de cao-onderhandelingen over de te wijzigen arbeidsvoorwaarden bij Aliphos gestart. Tijdens deze bijeenkomst hebben cao-partijen over en weer de cao-voorstellenbrieven toegelicht.

Hieronder tref je de door Aliphos gedane voorstellen aan. In de bijlage bij deze brief vind je de door CNV Vakmensen ingediende cao-voorstellen.

1. Looptijd
Wij stellen een looptijd voor van 1 jaar. Afhankelijk van de mogelijkheden in het 2e jaar eventueel een looptijd van 2 jaar.
2. Inkomen
Passend bij de financiële- en marktsituatie waarin Aliphos Rotterdam BV zich bevindt.
3. Werkgelegenheid
Aanpassen artikel 5 lid 3a aan huidige wetgeving.
Aanpassen artikel 5 lid 3b. Bij een arbeidsovereenkomst bedoeld voor educatie van de werknemer de mogelijkheid van 3 tijdelijke contracten indien de opleiding nog niet is afgerond.
4. Salarisgebouw
Studie naar loslaten van het periodiekensysteem en werken aan een budget gestuurde verhogingsmatrix.
Wij wensen een beloningsvorm die meer mee ademt met ons financieel resultaat. Ook willen wij meer kunnen differentiëren; medewerkers een gerichte waardering geven. Een stimulans om door te groeien. Medewerkers die omwille van hun duurzame inzetbaarheid een stapje terug doen, passende beloning bieden. Meer eigentijds.
5.Verlofdagen
Aanpassen artikel 12 lid 6 aan huidige wetgeving.
6. Reiskostenregeling
Huidige regeling vergoeding reiskosten vervangen door regeling reiskostenvergoeding belastingdienst.
7. Transitievergoeding
Opnemen in de cao dat scholingskosten die de werkgever heeft geïnvesteerd en die hebben bijgedragen aan de inzetbaarheid of de transitie van de medewerker worden afgetrokken van de transitievergoeding.
8. Arbeidsverhoudingen
Het blijft een grote wens van Aliphos Rotterdam om de cao te moderniseren. Hoe toegankelijk is onze cao nog na al die jaren ? We wensen een cao die aansluit bij onze bedrijfsvisie en kernwaarden. We zouden graag zien dat de arbeidsvoorwaarden onze bedrijfsdoelstellingen beter ondersteunen. We willen een bedrijf zijn die haar werkgelegenheid ook in de toekomst kan garanderen. De steun van de vakbonden is hierbij noodzakelijk.
9.
OR
Aliphos Rotterdam BV heeft verschillende pogingen ondernomen om voor haar medewerkers een OR op te richten. Een OR biedt medewerkers de mogelijkheid om ideeën en kritiek op een veilige, open en transparante manier te uiten, te filteren en naar de directie te vertalen. Dit draagt bij aan de kernwaarden van ons bedrijf. Bij gebrek aan kandidaten vanuit vakbonden is dit tot op heden niet gelukt. Aliphos is benieuwd hoe zij dit samen met vakbonden voor medewerkers kan organiseren.

Nieuwe leden
Een goed resultaat kunnen we behalen dankzij onze vakbondspositie. Hoe meer leden, hoe sterker we staan. Het is vaak nog zo dat de omvang van het leden aantal bepaalt wat de onderhandelingspositie is. 
Spreek je collega’s aan die nog geen lid zijn van CNV Vakmensen. Laat ze niet aan de kant staan maar maak ze lid. Zo kunnen ze meepraten, het stem laten horen en mee beslissen! 

Nu de eerste 6 maanden 50% korting
Word je collega nu lid dan profiteert hij/zij tijdelijk van onze unieke kortingsactie: de eerste 6 maanden krijgt hij/zij elke maand 50% korting op zijn/haar maandelijkse contributie.

Wij blijven jou op de hoogte houden over de ontwikkelingen.

Rob Hoogstad - kaderlid CNV Vakmensen
Arjan Huizinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 32
E: a.huizinga@cnvvakmensen.nl 

 

Bijlage: cao-voorstellenbrief CNV Vakmensen

 

 

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid