Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Cao Meldon - Onduidelijkheid over pensioenkosten

Vrijdag 22 september werd dan eindelijk het overleg over de cao weer hervat. Er was een keuze gemaakt voor een pensioenregeling en nu kon er dus ook echt onderhandeld worden over de kosten en dan ook over de cao. Dat viel uiteindelijk toch tegen.

De pensioenregeling
CNV Vakmensen heeft de afgelopen tijd regelmatig overleg met de ondernemingsraad gehad over de mogelijke keuzes voor een betaalbare en fatsoenlijke pensioenregeling. De or heeft zich daarbij laten bijstaan door een externe deskundige. De uitkomst van al dat onderzoek is jullie vorige week door de or gepresenteerd en uitgelegd. Daarbij hebben jullie aangegeven waar jullie voorkeur naar uitging. Mede op basis daarvan zijn vrijdag 22 september de onderhandelingen over jullie cao weer hervat.

Helaas bleek gedurende de discussie dat er toch een aantal onduidelijkheden waren over de gepresenteerde kosten. CNV Vakmensen vindt het belangrijk dat de cijfers duidelijk inzicht geven over de kosten en wat het aan pensioen oplevert. Omdat die duidelijkheid nu niet gegeven kon worden, moest er helaas worden besloten om het overleg toch weer op te schorten. Er zal nu hard moeten worden gewerkt om alle noodzakelijke en correcte cijfers boven tafel te halen, zodat wij op 3 oktober alsnog concrete afspraken kunnen maken over de pensioenregeling en de verdeling van de kosten. Daarna kunnen wij ook invulling geven aan de cao en ook de loonsverhoging die wij daar willen afspreken.

Het is jammer dat wij nu nog steeds niet verder zijn gekomen, maar CNV Vakmensen vindt het belangrijk dat jullie een fatsoenlijke pensioenregeling krijgen én ook een cao waar die recht doet aan al jullie inzet.

Om goede afspraken te maken hebben wij jullie steun nog hard nodig.

Wordt daarom lid en maak ook je collega lid. Jullie zijn de bond en dit is jullie cao!

Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)!
Word lid of maak je collega lid. Samen maken wij het verschil.

Ron Smeets
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 11 55 94
E: r.smeets@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid