Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Cao Meldon 2017 - Ronde 1: op de plaats rust

Op 9 mei was de eerste ronde in de onderhandelingen voor de nieuwe cao bij Meldon.

Na uitvoerige toelichting van de voorstellen van zowel Meldon als CNV Vakmensen kon aan het einde van deze eerste ronde worden vastgesteld dat onderhandelingen over de cao moeten worden opgeschort totdat er duidelijkheid is over de kosten van de nieuwe pensioenregeling.

De directie van Meldon gaf aan dat zij een budget beschikbaar willen stellen voor de nieuwe Pensioenregeling van 7,3% van de loonsom. CNV Vakmensen wil zich niet op voorhand vastleggen op dit percentage. Wij willen eerst weten wat de kosten zijn voor een middelloonregeling en een zo hoog mogelijk opbouw, en wat mogelijk alternatieven kunnen zijn.

Omdat de uitkomst van de discussie over de nieuwe pensioenregeling bepalend zal zijn voor de financiële ruimte die Meldon wil bieden voor de verdere inhoud van de cao, is besloten om dan maar eerst te bekijken hoe hoog de kosten voor de nieuwe pensioenregeling zullen worden.

Dit alles vertraagt het verdere verloop van de cao-onderhandelingen behoorlijk. Wij moeten nu immers samen met pensioendeskundigen eerst de kosten voor een nieuwe pensioenregeling onderzoeken.

Dit is een niet verwachte ontwikkeling, maar wij kunnen nu helaas niet anders. Zodra wij meer weten zullen wij jullie informeren.

Ron Smeets
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 11 55 94
E:  r.smeets@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid