Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Cao Hexion en CNV Vakmensen

Leden van CNV Vakmensen hebben op 20 september het bereikte onderhandelingsresultaat van 7 september met een kleine meerderheid van stemmen aangenomen. Dat betekent dat Hexion en CNV Vakmensen een cao kunnen sluiten.

Gaat Hexion een cao met CNV Vakmensen sluiten?

De leden van CNV Vakmensen gaan akkoord met het onderhandelingsresultaat waarbij er een eenjarige cao is overeengekomen voor de periode 1 april 2018 tot 1 april 2019. De leden van FNV hebben met kleine meerderheid tegen gestemd. Dat brengt toch wel enige verdeeldheid onder de leden van de collega vakbonden. Hoe gaat Hexion hier mee om? Beide vakbonden hebben de uitslag bekend gemaakt bij Hexion en het is nu afwachten of Hexion besluit om de verdeeldheid naast zich neer te leggen en met CNV Vakmensen een cao te sluiten.

Hoe nu verder?

CNV Vakmensen zal de cao ondertekenen zodra Hexion ons daarvoor uitnodigt, omdat de CNV leden dat willen. Het FNV zal de reactie van Hexion afwachten. Mogelijk zal er een ledenvergadering volgen bij het FNV en desgewenst een zogenaamde driekwartvergadering als blijkt dat de leden een actietraject in willen gaan. De FNV leden kunnen ook besluiten om alsnog mee te tekenen als dat blijkt uit de volgende ledenvergadering. Dan wel niet te tekenen en na de looptijd van deze cao wachten op een uitnodiging van Hexion om aan tafel te komen. Hoe dan ook is het een feit dat CNV Vakmensen een cao kan tekenen met Hexion.

Word lid voor het collectief en solidair

Voorkom verdere teruggang van rechten en zorg dat er meer leden komen, meer collectiviteit, want dan sta je sterk en maak je verschil voor jouw cao en jouw werk. Nieuwe leden zijn welkom, word lid!

Vragen / opmerkingen?

Voor vragen of opmerkingen kun je mij benaderen.

Fadua Toufik
Bestuurder
M: 06-10208590
E: f.toufik@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid