Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Bericht aan de leden werkzaam bij Apollo Vredestein

 

 

Beste leden van Apollo Vredestein,

 

Wat een zware tijd! Of je nou in oktober gehoord hebt dat je boventallig bent en je uit dienst gaat of dat je kunt blijven, je hebt te maken met een onzekere situatie, waarin voor jou en je collega’s veel zaken ingrijpend gaan veranderen.

 

Juridische hulp begin oktober

Begin oktober hebben we op locatie in de CNV Vakmensen Tent in Enschede veel leden gesproken. We hebben de eerste reacties aangehoord en geprobeerd onze juristen op de regiokantoren goed voor te bereiden om alle leden z.s.m. te kunnen adviseren. Daar is veel werk in gaan zitten, niet zichtbaar voor jullie maar wel goed voor het proces. Meer dan 50 leden zijn door de juristen van CNV Vakmensen geholpen met zijn/haar individuele zaak. Ik heb begrepen dat dit naar tevredenheid is verlopen. Dat geldt ook voor de hulp die onze kaderleden aan hun collega’s hebben geboden in deze moeilijke tijd. Hier kunnen we met zijn allen, ondanks de situatie op dit moment, trots op zijn.

 

Boventallige medewerkers

Er zijn veel collega’s die boventallig zijn verklaard en die de komende maanden uit dienst zullen treden. Zij vragen zich af wat ze op 1 januari moeten doen als ze daadwerkelijk boventallig zijn. De werkgever zegt dat dit momenteel niet duidelijk is. Wij hopen hier begin december meer over te kunnen vertellen. Sommige collega’s maken zich zorgen of de werkgever in staat zal zijn alle ontslagvergoedingen te kunnen voldoen. De werkgever geeft aan dat er geen redenen zijn om hieraan te twijfelen.


Medewerkers die in dienst blijven

Collega’s die blijven maken zich ook zorgen. Hoe gaat de nieuwe organisatie op 1 januari a.s. eruit zien? Wat zijn de financiële gevolgen voor het salaris? Hoe zit het met de baangarantie voor de komende 5 jaar? Deze en nog veel andere vragen worden momenteel verzameld en aan de werkgever voorgelegd. Daar moet z.s.m. duidelijkheid over komen, zodat iedereen weet waar hij/zij aan toe is.

 

Houd rekening met elkaar

Terwijl de komende weken en maanden afscheid wordt genomen van honderden collega’s gaat het werk gewoon door en ook de veranderingen in de organisatie en op de werkvloer. Probeer hier rekening mee te houden en let een beetje op elkaar. Deze tijden zullen voor niemand eenvoudig zijn.

 

We zullen elkaar nodig hebben

De samenstelling van de medezeggenschap zal veranderen. Dat geldt ook voor de CNV kaderleden, een aantal kaderleden zijn namelijk ook ontslagen en vertrekken binnenkort of zijn al vertrokken. Let wel: binnen een paar maanden worden de cao-onderhandelingen weer opgestart. We zullen elkaar hard nodig hebben. Misschien wel meer dan in de jaren hiervoor. Iedereen die zich voor de belangen van de werknemers wil inzetten en die in CNV verband invloed wil uitoefenen op de koers en arbeidsvoorwaarden van Apollo Vredestein wordt dringend verzocht om zich bij mij of de CNV kaderleden aan te melden. Bijna niets gaat tegenwoordig vanzelf. Als je erkenning en waardering wil moet je er iets aan doen en soms zelfs opeisen.

 

De agenda voor de komende weken

 

Op 26 november komende we met de kaderleden van CNV Vakmensen weer bijeen, we gaan dan inventariseren wat er leeft op de werkvloer en dat gaan we in het door ons aangevraagde periodieke overleg met jullie werkgever bespreken.

Op 3 december is er Periodiek overleg met jullie werkgever en zullen we onder andere overleggen over de voortgang van de reorganisatie, de verzoeken bij de begeleidingscommissie en dergelijke.

 

Ook zal ik mij laten vergezellen door de CNV collega Ellen Jonker, zij zal mij op termijn gaan opvolgen als vakbondsbestuurder bij jullie bedrijf.

 

Voor nu, wees sterk , houd moed, wees wijs en blijf gezond!

 

Hartelijke groet,

 

Gerard van Dijk

CNV Vakmensen

g.vandijk@cnvvakmensen.nl

Mobiel: 06-2060.1819

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid