Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Afwachten of meedoen voor goed resultaat

Vrijdag 12 mei 2017 worden de onderhandelingen voor de cao Fibrant en AnQore 2017 weer voortgezet. Er moeten nu wel stappen vooruit gezet kunnen worden. Het is dan al de 6e onderhandelingsronde. De wil is er, maar aan goede wil alleen heb je niets als er geen knopen worden doorgehakt.

CNV Vakmensen heeft aangegeven wat de werknemers willen en waar de mogelijkheden liggen. Nu wordt het tijd voor resultaten!

Waar gaan wij voor
CNV Vakmensen heeft aangegeven dat een loonsverhoging van 2,25% per cao-jaar zeker reëel is en niet teveel gevraagd. Dit is ook de wens van de werknemers.
De TOR is een belangrijke regeling, waar duidelijke en goede afspraken over gemaakt moeten worden die het voor medewerkers mogelijk maakt gezond de pensioengerechtigde leeftijd te halen. Daarbij is het ook van belang dat er serieus werk wordt gemaakt van herbezetting, zodat de jongere werknemers niet de dupe worden van het handhaven van deze regeling. Ook zij zullen later gebruik willen maken van een regeling die hen gezond naar hun pensioen kan helpen.

Afwachten of meedoen
Ik ben een aantal keren op de ploegen geweest om uitleg te geven en jullie mening te vragen. Jullie zijn daar zeer duidelijk geweest over wat jullie wel en wat jullie niet willen. Dat is goed en heel belangrijk. Nu wil CNV Vakmensen ook goede afspraken maken die daar recht aan doen. Als jullie dat ook belangrijk vinden is het nu tijd om niet alleen af te wachten wat er wordt afgesproken, maar mee te helpen die afspraken te maken die jullie ook belangrijk vinden. Doe nu mee en word lid. Daarmee maak je een duidelijk statement over wat je wilt en dat je achter ons staat. Geen woorden, maar daden! Geef een pamflet aan je collega en maak hem lid.

Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)!
Samen maken wij het verschil.

Ron Smeets     
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 11 55 94
E: r.smeets@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid