Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Chemie en energie - Nieuws

Achterbanraadpleging en voorstellen Brocacef

CNV Vakmensen en FNV zijn de afgelopen weken op verschillende logistieke locaties bij Brocacef in gesprek gegaan met onze leden over de cao-voorstellen van Brocacef.

De uitkomst van ons rondje land is glashelder: onze leden willen niet dat wij op basis van de huidige werkgeversvoorstellen onderhandelen over een nieuwe cao. In de bijlage kan je nog een uitgebreide gezamenlijke nieuwsbrief van de vakbonden vinden.

Kantinebijeenkomsten
Bonden gingen in gesprek met jou om te kijken of en op welke voorstellen er ruimte is om te onderhandelen. Brocacef wilde niet dat wij in gesprek gingen met niet-leden. Gelukkig wisten zij ons wel te vinden en lieten ons weten wat zij vinden. Het onderwerp leeft breed. Elke keer was de strekking hetzelfde: de versoberingsvoorstellen zijn té ingrijpend, de balans tussen wat werknemers nodig hebben en wat Brocacef vraagt ontbreekt.

Bonden roepen Brocacef op om hun cao-voorstellen aan te passen
CNV Vakmensen en FNV-leden willen niet dat wij onderhandelen over deze voorstellen. Daarom hebben wij Brocacef met klem verzocht om met nieuwe voorstellen te komen die wel een basis voor verdere gesprekken over flexibilisering en toeslagen vormen. Onze achterban heeft geen begrip voor de verslechteringen die Brocacef wil doorvoeren, zeker niet nu het zo goed gaat met het bedrijf. In de bijlage kan je nogmaals de voorstellen van Brocacef vinden.

Weigering Brocacef
Brocacef neemt aanstoot aan onze nieuwsbrieven en zegt dat met name FNV opruiende berichten verspreidt. Wij vinden het jammer dat Brocacef dit zo ervaart maar we blijven de berichtgeving op een nette en zorgvuldige manier verzorgen.

Reactie Bonden
Bonden zijn teleurgesteld dat Brocacef niet naar de werkvloer luistert en de verslechteringen niet intrekt. Wanneer er een reëel voorstel komt dat recht doet aan dat wat mensen nodig hebben en dat wat het bedrijf nodig heeft, gaan we het gesprek graag aan want wij vinden een cao erg belangrijk.

Samen kom je verder!
Wij hebben Brocacef uitgenodigd om hun inzet te herzien en zo samen met ons verder te praten over aanpassingen die wel kunnen rekenen op steun vanuit de eigen werknemers. Hopelijk gaan zij hier alsnog op in.

Wij willen graag weten wat jij van de situatie vindt. Neem daarom contact met mij op!

Mede namens kaderlid Robert de Sain,
Job Marskamp, bestuurder CNV Vakmensen

E
j.marskamp@cnvvakmensen.nl 
M 06 - 2390 9865
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid