Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Total Raffinaderij - Nieuws

Onderhandelingen Cao-Zeeland Refinery van start

Vrijdag 22 september is de eerste ronde van het cao-overleg voor de nieuwe cao voor jullie, als werknemers bij Zeeland Refinery, gestart. Allereerst heeft jullie werkgever op tal van onderwerpen een toelichting gegeven op de situatie bij Zeeland Refinery.

Dit betrof onderwerpen als veiligheid, marges, duurzame inzetbaarheid, scholing, wajongeren, toekomstverwachtingen, solar park et cetera. Na deze uitvoerige toelichting hebben CNV Vakmensen en FNV de voorstellenbrieven nader toegelicht. 

Vervolgens heeft jullie werkgever een lange schorsing nodig gehad alvorens met een, gedeeltelijke, reactie op de voorstellen te komen. Op vrijwel alle punten kregen wij te horen dat jullie werkgever het niet eens was met ons. Op enkele andere punten was in het ochtenddeel al een toelichting gegeven. 

Jullie werkgever was in zijn reactie begonnen te zeggen eerst op de andere onderwerpen te reageren en niet direct op de loonparagraaf. 
Maar wat bleek? Er kwam helemaal geen reactie op onze punten over loon en andere financiële zaken. Kortom wij moesten eerst maar akkoord gaan met alle afwijzingen en dan zou er een loonbod komen. 

Jullie begrijpen dat wij dat niet gedaan hebben! Zonder een idee van het loonbod van jullie werkgever zien wij geen enkele aanleiding ook maar één van de voorstellen in te trekken, dat spreekt voor zich. 

Wij hebben jullie werkgever gevraagd om een complete reactie op onze voorstellen, inclusief een loonbod. Dat bleek niet te kunnen. Daarom hebben wij een vervolg afspraak gemaakt op dinsdag 24 oktober aanstaande.
Dan krijgen wij een complete reactie en dan kunnen wij pas echt gaan onderhandelen! 
Teleurstellend voor ons, wij hadden graag snel een nieuwe cao voor jullie gehad, maar dat zat er dus 22 september niet in! 

Jullie horen snel na 24 oktober weer van ons. 

Namens de onderhandelaars: Piet Verburg, CNV Vakmensen en FNV Procesindustrie, Egbert Schellenberg

Piet Verburg,
CNV Vakmensen
M. +316 51 66 7394
E. p.verburg@cnvvakmensen.nl

                                            

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid