Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Total Raffinaderij - Nieuws

Ledenvergadering Zeeland Refinery

Uitnodiging gezamenlijke ledenvergadering 19 september 2014 over de concept voorstellen voor de nieuwe cao.

CNV Vakmensen organiseert op vrijdag 19 september twee ledenvergaderingen.
Het betreft gezamenlijke vergaderingen om 13.30 uur en 16.00 uur in Hotel Arneville te Middelburg.

In de kolom hiernaast staat onze voorstellenbrief  én een samenvatting van de voorstellen van de werkgever betreffende duurzame inzetbaarheid.

Gemiste kans

Deze voorstellen zijn door de werkgever in alle ploegen gepresenteerd en toegelicht. Naar onze opvatting heeft ZR geen studie naar duurzaam inzetbaarheid uitgevoerd, maar  zich slechts beperkt tot een aantal regels met betrekking tot het ouderenbeleid. Dit vinden wij natuurlijk een gemiste kans. Ook de inhoud van de voorstellen, die men wel doet, is zeer teleurstellend. Het mag niets kosten en de flexibiliteit van werknemers moet nog verder omhoog. Deels doen wij in onze voorstellenbrief tegen voorstellen die wel geld kosten. Langer doorwerken betekent wat ons betreft langer gebruik maken van, voor senioren, bedoelde regelingen en niet hetzelfde volume over meer jaren spreiden. Op sommige voorstellen reageren we niet. Niet omdat we het daarmee eens zijn maar omdat wij denken dat we hier gewoon nee tegen moeten zeggen. Alleen ten aanzien van het voorstel de afbouwregeling aan te passen, zien wij voor werknemers die minder dan 24 jaar in de ploegendienst hebben gezeten een verbetering. Als je langer dan 24 jaar in de ploegendienst hebt gewerkt dan constateren wij dat de aangeboden regeling ver achterblijft bij BP en Shell. Dat zie je dan ook terug in onze voorstellenbrief. 

Cao-overleg

Tijdens de komende ledenvergaderingen gaan we met de aanwezige leden de voorstellenbrief plus de voorstellen van ZR bespreken. Aan het eind van de vergaderingen moet de voorstellenbrief definitief vastgesteld worden. Deze brief wordt dan de inzet voor de komende onderhandelingen voor jullie nieuwe cao. De data voor het cao-overleg zijn inmiddels vastgelegd. Dit zal plaatsvinden op 8, 22 en 29 oktober. Natuurlijk houden wij jullie op de hoogte. 

De onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen bestaat uit 
  • Henk Lokhorst
  • Sim Duits
  • Erik Riemens
  • Piet Verburg, bestuurder CNV Vakmensen 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid