Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Yara Sluiskil - Nieuws

Yara: Na 4 dagen onderhandelen nog geen witte rook

We zijn nog niet uit onderhandeld, zei Yara, maar na opnieuw een dag onderhandelen hebben we toch besloten even pas op de plaats te maken.

Het verloopt moeizaam, het gaat om belangrijke zaken als werkdruk en duurzame inzetbaarheid. Er moeten harde afspraken worden gemaakt.

Op dit moment nemen we de stelling in over alles te willen praten. Doel is het aantal terugkomdagen drastisch te verminderen, we hebben ingezet op het volledig schrappen van de terugkomdagen. Of dit in een keer haalbaar is weten we niet. Er wordt echter wel zwaar ingezet op vermindering van de werkdruk.

Over en weer wordt gesproken over principes. Yara wil voor de boven cao-érs geen reparatie van het derde WW-jaar. Wij willen die reparatie voor alle werknemers! Is dit niet het geval, dan kan het zijn dat een werknemer die nu onder de cao valt, betaalt voor een regeling waar hij/zij later als boven cao-ér geen aanspraak op kan maken. Dat is niet logisch en zou naast de pensioenregeling opnieuw een tweedeling onder het personeel veroorzaken. Dat vinden we onwenselijk omdat het de verhoudingen op de werkvloer onnodig op scherp zet.

Yara loopt uit de pas, bij bijna alle chemiebedrijven kiest men voor WW-reparatie voor alle medewerkers! De regeling is een vangnet, denken dat die voor boven cao-érs nutteloos is, is jezelf rijk rekenen.

Met betrekking tot de cao-onderhandelingen heeft Yara geen eindbod gedaan en zegt verder te willen onderhandelen. Het is nu wachten op een nieuwe uitnodiging.

Voor vragen zijn wij bereikbaar.

Mede namens Rudy Harding, Ben van den Bos (komende week met vakantie),
Peter Vlaming
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 53 29 52 56
E: p.vlaming@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid