Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao ViskoTeepak - Nieuws

Stand van zaken Visko Teepak

Maandag 9 juli hebben we weer gesproken met het management van Visko Teepak.

Ze hebben ons de huidige financiële situatie deels toegelicht. Ondanks de gewaardeerde poging hebben we onvoldoende reden en inzicht om akkoord te gaan met een nullijn, 10% productie efficiency en een € 100.000 besparing van de vaste kosten.

We willen alle cijfers en investeringen zien en we willen weten wat er wel mogelijk is voor de medewerkers van Delfzijl, zodat we echt goed kunnen beoordelen of het noodzaak is of een voor Finland makkelijke manier om te bezuinigen.

We begrijpen de positie van Visko Delfzijl erg goed en we waarderen de goede poging van het management in Delfzijl om ons inzicht te geven in de situatie. De besluiten worden echter genomen in België of Finland. Er zijn wat ons betreft nu onvoldoende argumenten en cijfers op tafel om in te gaan op de eisen van de werkgever, wat ons betreft liggen onze voorstellen voor een nieuwe cao gewoon nog op tafel.

We hebben afgesproken dat de directie uit België nu eerst zorgt voor een degelijke onderbouwing met herleidbare investeringen en cijfers over Delfzijl, Lommel, Brno en Visko als geheel. Deze cijfers zullen ze met ons delen voor ons volgende overleg op 10 september. Op basis hiervan zullen we het vervolg met jullie samen bepalen.

We houden jullie op de hoogte.

Linda Slagter
bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 60 20 37
E l.slagter@cnvvakemensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid