Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao ViskoTeepak - Nieuws

Stand van zaken cao- onderhandelingen Visko-Teepak

Wij (FNV en CNV) spraken vorige week met jullie directie. De aanleiding was de tweede afzegging van de cao-onderhandelingen door de directie. We zijn uitgenodigd om verduidelijking te krijgen.

We hebben een goed en open gesprek gevoerd, waarbij het volgende op tafel is gekomen:

Vestigingen Lommel, Tsjechië en Delfzijl

Lommel, Tsjechië en Delfzijl worden als fiscale eenheid gezien door Finland. Dus gaat het bijvoorbeeld goed in Delfzijl, maar minder met de andere twee vestigingen, dan trekt dat het resultaat van de eenheid naar beneden en andersom.

Delfzijl

2017 was een heel druk jaar, maar een financieel slecht jaar; dit o.a. door de Dollarkoers en de vele uitzendkrachten (veel verloop en inwerken kost tijd/geld dus minder productief en daardoor dus een hogere kostprijs per km).

Momenteel is het ook druk. Jullie draaien voor de VS. Helaas brengt dit niet veel op vanwege de hoge transportkosten. Maar door het aannemen van 5 medewerkers zijn de problemen die er waren in 2017 vanwege de vele wisselingen minder.

Lommel

Er wordt door Finland gezegd dat er verlies wordt gedraaid en dat er in Lommel moet worden gekeken of er kosten kunnen worden bespaard. De vakbonden in België zijn hierbij betrokken en die houden ons op de hoogte zodat wij ook kunnen inschatten wat dit voor Delfzijl betekent. We verwachten dat er half/eind juni duidelijkheid is in België.

Vervolg

Directie heeft nu in verband met de situatie in België geen mandaat om met een loonsverhoging of andere verbeteringen in te stemmen. We zullen daarom wachten op de ontwikkelingen in België alvorens te starten aan de onderhandelingen omdat wij een nullijn niet acceptabel vinden. We hebben twee data gepland voor onderhandelingen met directie, één vóór de zomervakantie, één erna.

We houden jullie op de hoogte.

Linda Slagter
Bestuurder CNV Vakmensen
E: l.slagter@cnvvakmensen.nl   
M: 06 51 60 20 37

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid