Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Verf- en drukinktindustrie - Nieuws

Principeakkoord overdracht pensioenregeling Verf-en drukinktindustrie

De vakbonden hebben met de werkgevers overeenstemming bereikt om de pensioenregeling voor de Verf-en drukinktindustrie per 1 januari 2013 onder te brengen bij de PGB (Pensioenfonds Grafische Bedrijven).

Eind oktober zullen we u hier verder over informeren en dan kunt u ook laten weten of u instemt met de overdracht van uw pensioenregeling aan de PGB.

Al lange tijd overleggen we hoe uw pensioenregeling het beste uitgevoerd kan worden. Er is nu nog een zelfstandig pensioenfonds, maar dit fonds is erg klein en daardoor kostbaar.

We hebben onderzocht hoe we de kosten zo goed mogelijk kunnen beheersen. Het onderbrengen bij een ander fonds scheelt in de kosten. PGB is dan een goede keuze.

We hebben afgesproken dat de premie niet meer dan 30% mag zijn. Als dat niet voldoende is om de regeling uit te voeren, dan zullen er andere maatregelen nodig zijn.

De rente staat erg laag. Daardoor is de dekkingsgraad van het bedrijfstakpensioenfonds van de Verf en Drukinktindustrie ook lager.

De komende maanden zullen we gebruiken om te onderzoeken of de regeling aangepast moet worden, en zo ja hoe dat dan het beste kan. Als de rente laag blijft, moet uw regeling versoberd worden.

Ook verhoging van de AOW-leeftijd heeft gevolgen voor de pensioenregeling.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid