Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Verf- en drukinktindustrie - Nieuws

Onderhandelingen cao Verf en Drukinkt begonnen

Op 6 en 11 oktober hebben de vertegenwoordigers van CNV Vakmensen, FNV en de Unie gesproken met de onderhandelaars van de VVVF over de nieuwe cao Verf en Drukinkt. De voorstellen van de VVVF voor de nieuwe cao zijn behoorlijk ingrijpend dus is het nu de hoogste tijd om de leden te informeren.

Ontziemaatregelen voor ouderen

Wij zijn eerlijk gezegd nogal geschrokken van de voorstellen die de VVVF heeft gedaan. Het gaat dan bijvoorbeeld om het voorstel om ontziemaatregelen voor ouderen te beperken door ze later in te laten gaan. Denk hierbij aan overwerk. Op dit moment is dat niet verplicht voor mensen van 55 jaar en ouder. Het voorstel van de werkgevers is om dit aan te passen naar ‘5 jaar voor de AOW-gerechtigde leeftijd’. Dat betekent dat deze regeling dan zou gelden vanaf 62 jaar.

Diplomatoeslag en dagvenster

Ook heeft de VVVF voorgesteld om van de structurele diplomatoeslag een eenmalige uitkering te maken. Een ander voorstel is de verruiming van het dagvenster voor dagdienst van 6:00 – 20:00 uur en voor tweeploegendienst van 5:00 – 24:00 uur. Dat betekent dus dat jullie binnen dit venster ingeroosterd mogen worden zonder dat daar een overwerkvergoeding tegenover staat.

Pensioenregeling

Ook heeft men voorgesteld om de pensioenregeling aanzienlijk te versoberen. De premie bedraagt momenteel bijna 29 procent. Hiervan wordt 54 procent door je werkgever betaald. 46 procent betaal je zelf. Het huidige voorstel is om de verdeling naar 50/50 te wijzigen en de maximale premie te verlagen naar 24 procent. Dat betekent dat je uiteindelijk een minder goede pensioenregeling zult krijgen. Hoe minder je nu spaart voor je pensioen, hoe minder pensioen je uiteindelijk zult ontvangen.

Hoe nu verder?

Wij hebben aan de werkgeversdelegatie laten weten dat wij eerst onze leden willen informeren over deze voorstellen. Wij willen graag van jullie horen wat jullie vinden van de voorstellen van de VVVF. Ben je het eens met bovenstaande voorstellen van de werkgevers? Of vind je dat de cao op het huidige niveau moet blijven? Of zelfs zou moeten verbeteren?

Je kunt jouw mening kenbaar maken door te reageren op deze nieuwsbrief. Stuur een e-mail met daarin jouw mening naar: g.vandermolen@cnvvakmensen.nl. Ook als je vragen hebt naar aanleiding van deze nieuwsbrief dan kun je contact opnemen.

Zo gauw er weer nieuws te melden is zullen we een nieuwsbrief sturen.

Namens de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen,


Ben Bentvelsen
Kaderlid en lid cao commissie CNV Vakmensen

Gerard van der Molen
Bestuurder CNV Vakmensen
T 06 – 2299 28255
E g.vandermolen@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid