Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Uitnodiging ledenvergadering Zeeland Refinery

In een nieuwsbrief van 19 december jl. hebben wij het hernieuwde bod van Zeeland Refinery voor jullie cao toegelicht. Onderstaand nogmaals deze tekst plus de uitnodiging voor de ledenvergaderingen.

Kortere looptijd: In een hernieuwd overleg over de cao 2018 heeft ZR nog een ultieme poging gedaan het cao bod te verbeteren. In plaats van een looptijd van 12 maanden wil men naar een looptijd van 10 maanden met dezelfde loonsverhoging (1.6% op 1 oktober 2018) en ook dezelfde verhoging van de toeslag op de 13de maand. ( van 7% naar 26% met ingang van 1 oktober 2018).

Hierdoor wordt de relatieve waarde van het cao bod hoger. Volgens de berekening van ZR 2.92% i.p.v. de 2.6%. De volgende cao datum wordt immers 1 augustus 2019. Blijft natuurlijk het feit dat alleen de structurele loonsverhoging pensioengevend is.

Mandaat is bereikt: Nogmaals heeft ZR aangegeven dat in 2018 de structurele loonstijging bij de collega bedrijven 1.5% is geweest, en dat de inflatie over de eerste 11 maanden van 2018 is uitgekomen op 1.4%. Dat wordt afgedekt door de structurele loonstijging van 1.6% en de extra zit hem in de toeslag op de 13de maand met een waarde van 1%. Door de looptijd te verkorten neemt de waarde van het cao bod verder toe.

Om dit met jullie te bespreken en aan jullie voor te leggen organiseren wij 2 formele ledenvergaderingen waarop door de aanwezige leden schriftelijk wordt gestemd over het cao bod en aansluitend over de vraag of wij alsnog een ultimatum moeten stellen en over moeten gaan tot acties indien ZR niet aan ons ultimatum tegemoet komt.

Datum: vrijdag 11 januari 2019
Tijden: 13.30 uur en 16.00 uur
Locatie: Hotel Arneville, Buitenruststraat 22 Middelburg

Wij rekenen op een grote opkomst om het hernieuwde bod van jullie werkgever te bespreken. Stemmen gebeurt dus schriftelijk en alleen tijdens de vergaderingen. Voor de gezamelijke brief verwijs ik u naar de bijlage.

Voor nu een goede jaarwisseling en tot 11 januari 2019.

Namens de onderhandelingsdelegatie,

Piet Verburg
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 – 51 66 7394
E: p.verburg@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid