Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Uitkomst ledenvergaderingen Zeeland Refinery

Vrijdag 8 november zijn een 2-tal ledenvergaderingen gehouden. Tijdens deze vergaderingen is het onderhandelingsresultaat van 17 oktober besproken en in stemming gebracht. De uitkomst van deze vergaderingen tref je aan in deze nieuwsbrief.

Er is vooral gediscussieerd over de structurele loonsverhogingen in het resultaat. Bij elkaar heeft Zeeland Refinery een bod uitgebracht van 5,56% voor een cao van 2 jaar. Deze verhoging is verpakt in structurele loonsverhogingen en een structurele verhoging van de toeslag op de 13e maand en een structurele toeslag op het vakantiegeld. Het totaal van de verhogingen van 5,56% ligt ten opzichte van de bedrijven in dezelfde sector op een gelijk niveau. Na de nodige discussie hebben de aanwezige leden hun stem uitgebracht.

De uitkomst van de stemming over het cao-onderhandelingsresultaat van 17 oktober, inclusief de via de mail uitgebrachte stemmen, is als volgt:

De leden van beide bonden hebben in meerderheid voor het cao-resultaat gestemd. Het was zeker geen unanieme uitkomst. Bij beide bonden waren er veel stemmen voor en ook veel stemmen tegen. Het totale pakket werd door veel leden als minimaal bestempeld dus daarom waren er ook veel stemmen tegen. Hoe dan ook, er is nu sprake van een cao met een looptijd van 2 jaar. Met andere woorden, jullie nieuwe cao gaat duren tot 1 oktober 2021.

Wij hebben jullie werkgever deze uitkomst laten weten. Nu kan de nieuwe cao-tekst worden opgemaakt.

Tot zover, op dit moment, deze nieuwsbrief voor de leden van beide bonden.

Mede namens FNV collega Egbert Schellenberg en de onderhandelingsdelegatie.

Piet Verburg
Bestuurder CNV Vakmensen
Bereikbaar via 06 51 66 73 94 of p.verburg@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid