Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
News overview

Samen voor een nieuwe Cao Patheon Biologics 2015

Een zeer hectisch jaar 2014 nadert zo langzaamaan zijn einde. In dit jaar heeft iedereen de invoering van één cao DSM Nederland ervaren. Dat ging niet bepaald soepel.

Daar dwars doorheen speelde  voor de medewerkers van Biologics te Groningen en DPC te Venlo ook nog de joint venture van DSM met JLL, wat uiteindelijk heeft geleid tot de huidige situatie van Patheon Biologics te Groningen met tot 1 januari 2015 nog de arbeidsvoorwaarden conform de nieuwe 1 Cao DSM.

DPC Venlo

Inmiddels zijn alle activiteiten rondom de joint venture van DSM met JLL over de activiteiten van DPP en Patheon afgerond en is daarbij helaas ook het definitieve besluit gevallen over de beëindiging van de activiteiten van DPC te Venlo in de loop van 2015. Voor de medewerkers in Venlo hebben wij, mede dank zij een zeer grote betrokkenheid van de medewerkers daar, een prima sociaal plan kunnen afsluiten. Veel van jullie collega’s in Venlo hebben er voor gekozen om zich door de vakbond te laten steunen en via die bonden een uitstekende positie te verwerven aan de onderhandelingstafel. Daardoor hebben wij als vakbond dan ook een prima sociaal plan kunnen uitonderhandelen voor al die mensen die in Venlo hun baan verliezen.

Patheon

Bij de medewerkers in Groningen is deze situatie gelukkig niet aan de orde. Jullie hebben nog steeds een belangrijke positie in de toekomstplannen van Patheon. Daarom komt dan nu ook het moment om na te denken over jullie arbeidsvoorwaarden die nu nog zijn vastgelegd in de Cao van DSM tot 1 januari 2015. Als CNV Vakmensen willen wij graag ook voor de toekomst een goed pakket arbeidsvoorwaarden regelen in een volgende Cao. Daarvoor hebben wij echter ook jullie steun én inbreng nodig. CNV Vakmensen heeft in de afgelopen jaren altijd nadrukkelijk veel aandacht besteed aan de belangen van met name de DSM locaties buiten Limburg en heeft daar ook zekere successen bij weten te boeken.

Nu echter moet Patheon Biologics alleen de broek op houden. Graag wil ik daarom met jullie van gedachten wisselen over de vraag wat jullie belangrijk vinden in de volgende Cao en hoe jullie daar dan ook zichtbaar achter willen staan en welke rol en positie jullie daarbij voor CNV Vakmensen als vakbond zien. 

Bijeenkomst

Ik nodig daarom alle leden, maar ook niet leden, uit voor een bijeenkomst. Dus iedereen die een goede CAO belangrijk vindt is welkom!

Datum: woensdag 26 november 2014
Tijd:     12.30 uur tot 13.30 uur
Plaats:   Zaal G36 Gebouw 4 Rozenburglaan 7

Ron Smeets - Bestuurder CNV Vakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid