Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Teijin Aramid - Nieuws

CAO UPDATE: CNV-LEDEN ACCEPTEREN EINDBOD TEIJIN

Afgelopen woensdag 17 en donderdag 18 april hebben we CNV-ledenvergaderingen gehouden in Delfzijl en Emmen. We hebben met elkaar het eindbod van Teijin besproken en de CNV-leden hebben hun oordeel hierover kunnen geven. Conclusie is dat de meerderheid van de CNV-leden kan instemmen met het eindbod.

Hoewel de leden hebben aangegeven niet op alle punten gelukkig te zijn met het eindbod, was de gezamenlijke conclusie dat het resultaat al met al acceptabel is voor de CNV-leden.

Er zijn onderdelen die we liever anders hadden gezien. Het gaat dan met name om de Generatieregeling. Die zou voor alle medewerkers toegankelijk moeten zijn. Ook de bijdrage van EUR 20.000,- die Teijin toezegt aan een project voor de doelgroep van de Participatiewet vinden we Teijin onwaardig. Daarbij vinden we de loonsverhoging in het tweede jaar mager.

Wat nu?
Wij zullen de werkgever informeren over deze uitslag en over de punten die we graag anders hadden gezien. We weten ook dat de andere vakbonden hun leden aan het informeren zijn. De Unie wijst het eindbod af en bij FNV lijkt het ook die kant op te gaan. CNV zal de andere bonden de ruimte geven om hun traject te lopen. Daarbij blijven de gezamenlijke vakbonden goed met elkaar in contact. Hoe dit afloopt zullen we moeten afwachten.

De komende periode zullen de CNV-leden via nieuwsbrieven en via de kaderleden verder geïnformeerd worden over de stand van zaken. Houd je e-mail dus goed in de gaten.

Mocht je vragen hebben of wil je reageren, dan kan je altijd contact opnemen via e-mail: g.vandermolen@cnvvakmensen.nl.

Je kunt ook even langslopen bij één van de kaderleden.

Namens de CNV onderhandelingsdelegatie,


Gerard van der Molen
Bestuurder CNV vakmensen
T: 06 – 2299 2855
E: g.vandermolen@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid