Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Teijin Aramid - Nieuws

Cao onderhandelingen en Pensioenbijeenkomsten

Aanstaande maandag beginnen de cao onderhandelingen bij Teijin Aramid. Los van de cao onderhandelingen komen er bijeenkomsten waar wijzigingen in de pensioenregeling worden toegelicht. Je kunt in die bijeenkomsten als vakbondslid stemmen over de voorgestelde wijzigingen.

Pensioenbijeenkomsten
Uit een pensioenstudie die Teijin Aramid en de vakbonden hebben laten verrichten is naar voren gekomen dat er een risico in de huidige pensioenregeling zit. Kort gezegd is het risico dat bij overlijden voor de pensioengerechtigdeleeftijd het partnerpensioen veel langer dan verwacht kan uitvallen. 
Om dit risico te ondervangen hebben wij afspraken gemaakt met Teijin Aramid. In bijlage 1 tref je deze afspraken. Uiteraard worden deze afspraken pas van kracht nadat de leden van de vakbonden ermee ingestemd hebben. Daarom hebben wij samen met de andere bonden en met Teijin een aantal voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd. Tijdens die bijeenkomsten krijg je uitleg over de voorgenomen wijzigingen, meteen na deze uitleg kun je als vakbondslid stemmen over de wijzigingen. CNV Vakmensen legt de wijzigingen positief voor. Je bent ook over de bijeenkomsten geïnformeerd via de interne kanalen (CAO pagina op Connect)

De bijeenkomsten zijn op:
Delfzijl: 29 januari om 13:30 uur en om 15:15 uur, Aurorazaal
Emmen: 29 januari om 10:00 uur en om 19:30 uur, Hotel Ten Cate
Wij roepen je op om naar de bijeenkomsten te komen en om gebruik te maken van je stemrecht! In bijlage 2 de presentatie zoals die tijdens de bijeenkomsten gebruikt zal worden.

CAO onderhandelingen
Aanstaande maandag beginnen de cao onderhandelingen. Op basis van jullie inbreng en die van de kaderleden hebben wij CAO voorstellen gemaakt. De cao voorstellen van CNV Vakmensen tref je in bijlage 3&4. Uiteraard wordt je na maandag verder geïnformeerd over het verloop van de onderhandelingen.
Nieuwe CNV bestuurder
Gerard van der Molen heeft een ander rol binnen CNV gekregen, daarom is er een nieuwe bestuurder. Agostino Di Giacomo Russo. Bij vragen of opmerkingen kun je mij altijd mailen, bellen of appen. Mijn gegevens staan onderaan deze nieuwsbrief.

Agostino Di Giacomo Russo
Bestuurder CNV Vakmensen
T 06 478 26 875
E a.digiacomorusso@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid