Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Sabic Limburg - Nieuws

“Water voor de wijn is op”

“Het water voor de wijn is nu op. Na acht keer onderhandelen, met daarin de nodige concessies, is voor CNV Vakmensen de maat vol. Bij Sabic Limburg is nog altijd geen nieuwe cao voor elkaar. Middels een petitie doet de bond en zijn leden, samen met de FNV-collega’s, een dringend beroep op de Sabic-directie. Om kwart over twaalf vrijdag 23 november op het Sabic-hoofdkantoor in Sittard, om precies te zijn.

Maat is vol
Volgens onderhandelaar namens CNV Vakmensen, Ron Smeets, is de maat echt wel vol nu. “Sabic heeft zelfs een eerdere toezegging voor verbetering van de huidige variabele beloning weer ingetrokken. En de vakbonden hebben dat geaccepteerd, met het belang van een cao in het achterhoofd.

Ook een collectieve contractsduur voor twee jaar hebben we geslikt. Zelfs een achterblijvende loonontwikkeling, afgezet tegen de huidige inflatie, hebben we als onderhandelingsruimte gegeven. Een loonsverhoging van 2 procent vinden we vooralsnog voldoende, gezien de omstandigheden waaronder ook Sabic moet produceren. Maar nu willen we toch echt dat Sabic zijn beloftes waarmaakt aan de werknemers.”

Sabic Sittard/Geleen kraakt nafta tot halffabricaten, bestemd voor de chemische industrie.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid