Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Sabic Limburg - Nieuws

Waar staat u als werknemer bij Sabic

Wat betekent “WIN” voor uý Het einde van de winter was bar en het voorjaar van 2013 was kil. Het had er veel van weg dat de weergoden de ontwikkelingen bij Sabic als maatstaf voor het weer hadden genomen.

Moeizame afronding van de cao en een sociaal plan dat, op zich niet slecht, maar toch anders werd dan gehoopt na de eerste staking in de historie van Sabic. De teleurstelling was groot onder de werknemers bij Sabic en de emoties liepen hoog op. Toch wisten jullie dat de keuzes uiteindelijk op basis van gezond verstand moesten worden gemaakt en dat deden jullie dan ook.

De leden van CNV Vakmensen hebben samen met collega’s van de andere bonden, betrokken bij Sabic, keuzes gemaakt in een gezamenlijk traject. De gezamenlijke vakbonden hebben jullie daarbij zo goed mogelijk geïnformeerd over alle ontwikkelingen en keuzes die gemaakt konden en moesten worden en uiteindelijk over de besluiten die op basis daarvan genomen werden. In dat deel van het traject hebben de bonden gezamenlijk opgetrokken. Ik heb in deze periode velen van jullie kunnen spreken tijdens de gezamenlijke vergaderingen en tijdens mijn bezoeken op diverse fabrieken en ploegen. Dat heeft mij geholpen een beter inzicht te krijgen in wat voor jullie belangrijk was en hoe jullie tegen zaken aankeken. Tevens hoop ik dat het ook jullie heeft geholpen om direct met mij te praten over al deze zaken.  

Vragen en antwoorden over WIN
Nu is het project WIN volop in uitvoering en worden de eerste gevolgen steeds meer zichtbaar. In de afgelopen periode hebben verschillende leden contact gezocht met CNV Vakmensen om advies in te winnen over de keuzes en de gevolgen die voor hen individueel van belang zijn. Ik hoop dat CNV Vakmensen jullie daarbij voldoende hebben kunnen ondersteunen. Mochten dáár nog vragen of opmerkingen over zijn, dan hoor ik dat graag. Om jullie als leden van CNV Vakmensen zo goed mogelijk te ondersteunen, helpt het natuurlijk behoorlijk als de leden ook aangeven wat zij belangrijk vinden en wat wél of niet goed gaat. Alleen dan kan CNV Vakmensen onze ondersteuning en adviezen optimaal voor jullie laten werken. Uiteindelijk wil CNV Vakmensen dat de leden weten dat zij met al hun vragen en problemen, die direct of indirect vanuit WIN boven komen, bij ons terecht kunnen. Daarbij kan ik natuurlijk niet de garantie geven dat ik ook alles kan oplossen, maar dan kan er in ieder geval geholpen worden om een goed antwoord te krijgen of de oplossing te vinden. Dus mail uw vraag of opmerking naar r.smeets@cnvvakmensen.nl.

Kaderleden en contactpersonen
Zoals hierboven al beschreven wil CNV Vakmensen de mensen bij Sabic zo goed mogelijk helpen en ook het contact met leden zo goed en zo snel mogelijk laten verlopen. Het kan daarbij een enorme hulp zijn indien er leden zijn die bereid zijn om als contactpersoon of zelfs als kaderlid op te treden, om zodoende gemakkelijker en herkenbaarder binnen Sabic aanwezig te zijn. Met deze contactpersonen en kaderleden kan ik afspraken maken over de wijze waarop jullie geholpen kunnen worden. 

Jullie bepalen daarbij zelf hoe jullie daar invulling aan kunnen en willen geven.

In het verleden waren er verschillende leden die als kaderlid of contactpersoon mij hielpen om geïnformeerd te worden over ontwikkelingen binnen Sabic en de vragen die  de collega’s bij Sabic hadden. Zo kon ik beter reageren op de ontwikkelingen. Helaas zijn de afgelopen jaren deze mensen door pensioen of vertrek naar andere bedrijven niet meer beschikbaar als kaderlid binnen Sabic.

Ik doe daarom nu een dringend beroep op jullie om je beschikbaar te stellen als contactpersoon of kaderlid. Mail je gegevens naar mij, dan neem ik na de vakantie contact op om te bespreken hoe het een en ander ingevuld kan worden en hoe ik jullie daarbij kan helpen. Zo kunnen wij elkaar helpen de kwaliteiten en mogelijkheden van CNV Vakmensen volop in te zetten voor jullie als leden.

Ben je nog geen lid, dan is het toch een goed idee om alsnog lid te worden. Nu is dat zeker de moeite waard. Of maak anders ook je collega lid. Samen kunnen wij het verschil maken. Ik zie jullie reacties graag per e-mail tegemoet, mail naar r.smeets@cnvvakmensen.nl.

Ontvang je deze brief post en heb je een e-mailadres, mail mij je e-mailadres, dan kan ik jullie in de toekomst sneller informeren over ontwikkelingen.

Mocht je nog aan de vakantie beginnen, dan wens ik jou een prettige en ontspannen vakantie toe.


Samen denken, Samen doen, Samen sterk(er)!Ron Smeets
bestuurder
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid