Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Sabic Innovative Plastics - Nieuws

Uitnodiging ledenvergadering SABIC-IP eindbod SP

Hierbij nodigen wij u uit voor de ledenvergadering op 14 augustus 2013 over het eindbod van SABIC-IP voor het sociaal plan. Het eindbod van SABIC-IP is niet wat werknemers en vakbondsleden ervan hadden verwacht.

De ledenvergadering zal worden gehouden op

14 augustus 2013
Paviljoen Roozenoord – Beukenlaan 14 te Bergen op Zoom
1e sessie: 13.00 uur – 2e sessie: 19.30 uur

Er wordt te weinig rekening gehouden met de wensen van de werknemers in Bergen op Zoom en Raamsdonksveer. Tijdens het laatste overleg op 21 juni bleek dat SABIC Geleen afgelopen winter zonder overleg met SABIC-IP de hoogte van de financiële compensatie voor het verlies van iemands arbeidsplaats in Bergen op Zoom/Raamsdonksveer heeft bepaald. SABIC-IP beweert dat onze voorstellen niet binnen het budget vallen, in strijd zijn met afspraken met Geleen en dat er geen mandaat voor is.

Het mandaat voor de onderhandelingsdelegatie over het sociaal plan is op de ledenvergadering van 13 juni 2013 bepaald. Tijdens die bijeenkomst hebben de medewerkers van SABIC-IP begrip getoond en is de eis om het sociaal plan uit 2010 te handhaven van tafel gegaan. Maar er is geen vrijbrief gegeven. De opdracht was om te onderhandelen en het verschil te overbruggen. SABIC-IP biedt geen onderhandelingsruimte.
Voor alle duidelijkheid: onze deur staat open voor echte onderhandelingen, ook tijdens de zomervakantie!

Op de komende ledenvergadering brengen we het eindbod van SABIC-IP in stemming! Eén stem kan het verschil maken. Dus laat je stem horen.

Peter Vlaming, bestuurder CNV Vakmensen (p.vlaming@cnvvakmensen.nl)


P.S. Omdat het overleg over de cao- en pensioenregeling vanwege de vakantieperiode pas in september wordt voortgezet, komen deze onderwerpen op 14 augustus niet aan bod.
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid