Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Sabic Innovative Plastics - Nieuws

Stand van zaken actietraject Sabic

De eerste actiedag is ten einde. De vroege dienst en de ploegen hebben de krakers naar de afgesproken minimumbelasting terug geregeld. De MTBE, lage druk 3, PPF 6 en systeem 16 zijn gestopt.

Vanochtend waren ook veel mensen aan de poort, als je bedenkt dat de running business organisatie tijdens onze acties volgens afspraak werkt. De stemming zat er goed in. Ook in het actiecentrum waren de mensen vastberaden en vasthoudend. Dat doet goed, zeker ook voor de mensen van de running business organisatie, die zich op deze manier gesteund mogen voelen. Mensen, allemaal hartstikke bedankt voor jullie inzet en inspanningen op deze actiedag.

Vanavond heeft het actiecomité de balans opgemaakt en de planning voor de komende dag(en) besproken. Vanuit de leden worden wij goed gevoed met informatie. Uiteraard hebben we ook die informatie gebruikt om een eerste planning te maken voor de komende dagen.

Het is nu tijd om een fors gebaar richting de werkgever te maken. Om niet tot het uiterste te gaan. Daarom hebben we besloten om niet tot stopzetting van de krakers in allerlaatste instantie over te gaan. Daarbij hebben we ook serieus meegewogen dat er bij de bezetting verschillende visies zijn over de consequenties van het uiteindelijk stopzetten van de krakers. Wij constateren dat dit leidt tot discussies en zelfs tot polarisatie. Polarisatie tussen de medewerkers willen we niet. Want we gaan samen verder in deze actieperiode.

Nogmaals wij maken als werknemers/vakbonden  hiermee een stevige beweging richting de directie. Wij zetten de deur naar de directie open voor nieuwe onderhandelingen.

Eén ding is zeker: vrijdagochtend staan we met zeer velen weer vanaf 07.00 uur voor de poort bij GATE 7.

WE ZIEN JULLIE GRAAG WEER  BIJ DE POORT!!!! En de mensen van Running Business veel sterkte en succes met de plants nu in de huidige status te houden.

 
Je hoort meer van ons.

Steun elkaar bij de acties,

Ron Smeets,   
CNV vakmensen          
r.smeets@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid