Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Sabic Innovative Plastics - Nieuws

Sabic IP: meer dan 700 handtekeningen

Meer dan 700 werknemers van Sabic IP die een fatsoenlijke overgangsregeling voor het pensioen willen.

Op deze stormachtige dag, 28 oktober 2013, zijn de handtekeningen aangeboden aan Sabic IP door werknemers en vakbondsleden FNV en CNV uit Bergen op Zoom en Raamsdonksveer. Meer dan 60% van de werknemers ondersteunen de oproep van vakbonden aan Sabic IP om te gaan onderhandelen. Een belangrijk signaal aan Sabic IP.

Dat was ook de reactie van Sabic IP, het signaal is verstaan. Naast de handtekeningen die vandaag zijn aangeboden zijn er de afgelopen weken, tijdens de meetings en in gesprekken, veel reacties geweest en is er input geleverd, aldus Sabic IP. Voor de leiding van Sabic IP voldoende reden om zich te gaan beraden en te onderzoeken of er mogelijkheden zijn die bijdragen aan een oplossing. Een positief geluid.
Of het daadwerkelijk een opening biedt is afwachten, dat moet uiterlijk in de loop van volgende week duidelijk worden.

Als blijkt dat Sabic IP bereid is om concrete afspraken te maken, dan zullen vakbonden het voorgenomen kort geding opschorten. Het zou mooi zijn als de impasse doorbroken kan worden en in overleg afspraken gemaakt kunnen worden waarin ook werknemers zich herkennen. Daarvoor hebben werknemers en vakbondsleden hun handtekening gezet, het is aan Sabic IP om de signalen van de werknemers op te pakken.

Uiteraard melden wij direct als er nieuws is, indien daartoe aanleiding is zal er een ledenvergadering georganiseerd worden.

Namens de onderhandelingsdelegatie,

Peter Vlaming
bestuurder
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid