Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Sabic Innovative Plastics - Nieuws

Dikke bezem door Sabic

De directie van Sabic haalt fors de bezem door de vestigingen in Raamsdonksveer en Bergen op Zoom. In de polycarbonaatproductie in Bergen op Zoom verliezen 165 van de 1.100 medewerkers hun baan, in Raamsdonksveer nog eens 10. "Heel heftig voor de betrokkenen", verklaart bestuurder Peter Vlaming van CNV Vakmensen. "Mijn bond gaat met het bedrijf onderhandelen om zo min mogelijk gedwongen ontslagen hierbij te realiseren."

De medewerkers in beide vestigingen worden vanochtend geïnformeerd door de directie van Sabic. Peter Vlaming: "Sabic zegt veel last te hebben van de schaliegaswinning in de Verenigde Staten. En voor de productie van polycarbonaat is veel gas nodig. Verder zorgt de Chinese aankondiging dat binnenkort de Chinese markt op slot gaat voor buitenlands polycarbonaat voor veel tegenwind. Daarmee vervalt een grote afzetmarkt."

Ontslagen
Vlaming stelt dat CNV Vakmensen bij Sabic zal aansturen op het voorkomen van gedwongen ontslagen. Daarvoor is drie jaar de tijd. Zo lang duurt het efficiency-project WIN dat Sabic heeft opgetuigd.

Sociaal plan
"Maar dat laat onverlet dat veel mensen tussen nu en drie jaar hun baan zullen kwijt raken. Wij zullen Sabic proberen te overtuigen zich zoveel mogelijk in te zetten voor een goede begeleiding en bemiddeling van de getroffen mensen. Dat willen we vastleggen in een sociaal plan. Sabic heeft aangegeven daaraan volop te willen meewerken. De uitgangspunten zijn dus goed. Wij zullen als CNV Vakmensen dat proces nauwlettend gadeslaan en nadrukkelijk sturen op een zo goed mogelijke afloop."

Nieuwsbrief >>

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid