Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Sabic Innovative Plastics - Nieuws

Cao-onderhandelingen Sabic verlopen moeizaam

De onderhandelingen voor de cao 2017 verlopen nog uiterst moeizaam. De sfeer is niet slecht maar er zit naar onze mening te weinig beweging in het loonbod van Sabic.

Wereldwijd heeft Sabic de wind niet mee, maar Bergen op Zoom heeft geen slechte resultaten geboekt. Sabic zet in op een loonsverhoging van 1,5 %. Omdat we dit te weinig vonden kwam daar nadien 0,2% eenmalig bij. Deze 0,2% is dus geen structureel loonbod. 

Een loonsverhoging van 1,5% is marktconform voor deze regio, aldus Sabic. In vergelijking met andere chemiebedrijven in de regio is dit bod toch echt aan de magere kant. 

Natuurlijk gaat het niet alleen om een loonsverhoging. Op het gebied van werkdruk en duurzame inzetbaarheid, zijn wel afspraken te maken waar bonden en management zich in kunnen vinden. 

We willen nu weten hoe we verder kunnen en hebben er daarom behoefte aan leden, maar ook niet leden te spreken. Omdat we zo veel mogelijk Sabic medewerkers willen spreken houden we ditmaal een bijeenkomst op het bedrijf. 

U bent van harte welkom op onderstaande bijeenkomst: 

Datum: dinsdag 7 februari
Tijd: 12.00-13.00 uur
Locatie: Het ADM gebouw; conferentiekamer 39/40 

We hebben besloten ditmaal geen gezamenlijke ledenraadpleging met het FNV te organiseren. We willen weten of onze leden er anders in staan dan de leden van de collega-bonden. 

Niet-leden zijn dus welkom, we willen ditmaal zo breed mogelijk weten hoe tegen het huidige bod van Sabic aangekeken wordt. 

Tot dinsdag 7 februari! 

Mede namens Ton van Heereveld, 

Peter Vlaming
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 5329 5256
E. p.vlaming@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid