Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Cindu Chemicals - Nieuws

In gesprek over pensioen Rutgers Resins

CNV Vakmensen heeft met Rutgers Resins gesproken over de verplichting die door De Nederlandsche Bank (DNB) aan het Cindu Pensioenfonds is opgelegd om op zoek te gaan naar een nieuwe pensioenuitvoerder. CNV Vakmensen zal hierin worden betrokken als het tot inhoudelijke wijzgingen leidt.

Op woensdag 20 september heeft overleg plaatsgevonden tussen Rutgers Resins en CNV Vakmensen over de uitvoering van de pensioenregeling. Dit overleg vond plaats tegen de achtergrond dat er nog steeds een rechtszaak loopt tegen Rutgers Resins naar aanleiding van de eenzijdige wijziging van de pensioenregeling per 1 januari 2016. Ondanks dat leek het ons toch verstandig in gesprek te gaan en ons te laten informeren over de zoektocht van het pensioenbestuur naar een nieuwe pensioenuitvoerder en de gevolgen daarvan voor werkgever en werknemers. Tijdens het overleg zijn we tot de conclusie gekomen dat het, ondanks de lopende juridische procedure, verstandig is in als vakbonden betrokken te zijn van dit proces. We blijven van mening dat Rutgers Resins onrechtmatig gehandeld heeft met de eenzijdige wijziging van de pensioenregeling. De rechtszaak wordt dan ook voortgezet, maar de overdracht van de pensioenregeling naar een andere pensioenuitvoerder heeft mogelijk zoveel gevolgen voor de inhoud van de pensioenregeling, dat we daarbij betrokken willen zijn. De vakbonden trekken hierin gezamenlijk op. In de zijlijn van dit proces zullen we natuurlijk blijven kijken of we ook een oplossing kunnen vinden voor het conflict, maar op dit moment is daar helaas nog geen zicht op.

Niet meer werkzaam bij Rutgers Resins?
Er hebben de afgelopen jaren verschillende overnames en naamwisselingen plaatsgevonden. Daardoor kan het zijn dat u deze nieuwsflits krijgt, maar niet (meer) werkzaam bent bij Rutgers Resins. Daardoor krijgt u mogelijk niet meer de goede informatie. Geef het dus aan ons door als u niet meer werkzaam bent bij Rutgers Resins, waar u dan wel werkt of wat uw situatie is. Dit kunt u per e-mail sturen naar j.warnaar@cnvvakmensen.nl .

Wij zullen u de komende tijd blijven informeren over de gang van zaken rond het pensioen en de gevolgen voor uw pensioenregeling bij Rutgers Resins. Als we nader geïnformeerd zijn, zijn we ook van plan een ledenvergadering te houden om er met u over te spreken. Mocht u naar aanleiding van het voorgaande al voor die tijd vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl ).

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid