Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Primo Netherlands - Nieuws

Ultimatum aan Essentra Extrusion

CNV Vakmensen heeft een ultimatum gesteld aan kunststofmaker Essentra Extrusion in Buitenpost. Reden hiervoor is het vastgelopen cao-overleg. "We geven directie nog een paar dagen bedenktijd", zegt CNV-onderhandelaar Jikkie Aalberts. "Als er donderdagmiddag 12 uur nog geen goede cao is, gaan de werknemers actievoeren."

Bij het kunststofbedrijf in Buitenpost, het vroegere Enitor, werken 173 mensen. "Na een aantal magere jaren zien wij nu ruimte voor een goede loonsverhoging", zegt Aalberts. CNV Vakmensen vraagt in een eenjarige cao (vanaf 1 januari 2014) een loonsverhoging van 3 procent.  

Flexkrachten  

In het ultimatum staat ook een paragraaf over de flexkrachten. Aalberts: "Wij willen dat flexkrachten vanaf dag één worden betaald volgens de cao van Essentra. Daarnaast moeten zij meer perspectief krijgen op een vaste baan. Essentra houdt hen nu te lang aan het lijntje. Wij willen dat elke arbeidsplaats die negen maanden wordt bezet door een flexkracht, wordt omgezet in een vaste baan voor die flexkracht."  

Verder wil CNV Vakmensen in de nieuwe cao onder meer een betere reiskostenregeling en afspraken over reparatie van ingrepen in de WW.  

Ultimatum  

Het ultimatum loopt af op donderdag 30 januari om 12.00 uur. Aalberts: "Welke vorm de acties krijgen, is op dit moment nog niet bekend. Daarover maken we deze week afspraken met ons actiecomité."  

2014: Maatwerk in cao's

CNV Vakmensen kiest in 2014 voor ontwikkeling, koopkracht en werkzekerheid voor werknemers. In de cao-trajecten werkt de bond dit jaar, voor wat betreft de loonsverhoging, per sector met verschillende bandbreedtes. In de sector industrie (waaronder Essentra Extrusion valt) is deze bandbreedte 2 procent tot 3,25 procent.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid