Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao PPG Industries Fiberglass - Nieuws

PPG: verlenging SP en concept cao-voorstellen

We hebben op locaties ledenbijeenkomsten gehouden voor de nieuwe cao-onderhandelingen. Jullie zijn erg duidelijk geweest wat jullie belangrijk vonden.

Sociaal Plan
Op alle locaties kwam als eerste naar voren dat verlenging van het Sociaal Plan erg belangrijk was. Vanwege de overnameplannen van PPG brachten jullie duidelijk naar voren te vrezen voor banenverlies. In het overleg met jullie werkgever hebben we dit naar voren gebracht. We hebben benadrukt dat wij nu al duidelijkheid wilden over het Sociaal Plan en dat we dat op verzoek van de leden deze willen verlengen voorafgaand aan de cao onderhandelingen. De werkgever heeft na overleg hiermee ingestemd.

We leggen dit positief aan jullie voor en vragen in te stemmen met de verlenging van het Sociaal Plan tot tenminste 1 januari 2019. Indien er een langere looptijd wordt afgesproken voor de cao zal het Sociaal Plan hiermee gelijk lopen. Je kunt tot dinsdag 18 april 2017, 20.00 uur stemmen via deze link.

Cao-onderhandelingen
In de bijeenkomsten zijn voor de komende cao-onderhandelingen de volgende onderwerpen door jullie ingebracht:
- Te veel uitzendkrachten
- te hoge werkdruk
- er wordt te weinig geinvesterd in de arbeidsomstandigheden;
- reiskostenvergoeding.

In de bijlage tref je de concept-voorstellenbrief. Laat ons weten of je akkoord bent met de voorstellenbrief CNV Vakmensen (zie de link hierboven).

PPG en AKZO
CNV Vakmensen is niet blij met een eventuele overname van AKZO door PPG. Dit hebben we ook aan de werkgever laten weten. Als de overname doorgaat, zal dit grote gevolgen hebben voor werknemers van zowel AKZO als PPG. Hier hebben wij echter weinig invloed op. De werkgever houdt ons op de hoogte van de ontwikkelingen.

Cao-onderhandelingen
De data voor de cao-onderhandelingen zijn nu nog niet bekend. Zodra deze bekend worden, laten we jullie dit weten. Uiteraard houden we jullie ook op de hoogte van de onderhandelingen.
Heb je vragen, neem dan contact met mij op.

Peter Boeseken
Bestturder CNV Vakmensen

M 06 51 60 2043
E p.boeseken@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid