Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Owase - Nieuws

Uitkomst ledenvergaderingen Owase

Bijgaand ontvang je de brief die aan de werkgevers Owase is verstuurd naar aanleiding van onze ledenvergaderingen op dinsdag 28 augustus.

Loonafspraak
Zoals afgesproken hebben wij werkgevers gevraagd om de loonafspraak bij een tweejarige cao te verbeteren. De door ons gevraagde verbetering is bescheiden en voor de Owase-bedrijven hoeft dat geen struikelblok te zijn.
Hoewel bescheiden is deze wel belangrijk. Wij hebben bij de Owase-bedrijven een periode van zeer bescheiden loonontwikkeling achter de rug. De opgelopen achterstand maken wij niet goed, belangrijk is wel dat nu het economisch heel goed gaat de werknemers dat ook merken. Hoewel het verschil tussen wat werkgevers bieden en wij vragen klein is, moeten wij ons realiseren dat dit verschil voor de toekomst blijft. Met andere woorden: de 0,3% loop je niet alleen mis in de komende 2 jaar maar ook in de jaren die gaan volgen.

Hoe nu verder?

  1. Wij hopen dat de Owase-werkgevers bereid zijn om ons voorstel te accepteren. In dat geval hebben wij een nieuwe cao. 
  2. Wanneer de Owase-werkgevers niet bereid zijn om ons voorstel te accepteren, hopen wij dat jullie allemaal de volgende ledenvergaderingen zullen bezoeken. Bewust heb ik hier het woord ‘allemaal’ vet gedrukt en onderstreept weergegeven. Hoewel het bezoeken van de ledenvergaderingen de afgelopen jaren verbeterd is, blijft een groot deel van onze leden nog steeds weg. Dat wegblijven verzwakt mijn/jullie positie aan de onderhandelingstafel en heeft dus gevolgen voor de kwaliteit van de Owase-cao. 
  3. Wanneer de werkgevers niet bereid zijn om met ons voorstel in te stemmen dan nodigen wij jullie uit voor een ledenvergadering. Daar zullen wij bespreken wat te doen. Dus ‘ga eens achter iemand staan die er alleen voor staat’.

Gerard van Dijk
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 60 18 19
E: g.vandijk@cnvvakmensen.nl


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid