Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Owase - Nieuws

Owase: cao op de nullijn!

Uit de referenda van CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten bleek dat 65% van de leden instemt met een cao op de nullijn. Weliswaar stemde een groot aantal leden tegen wil en dank vóór deze cao. Wij hebben u over deze uitkomsten in de vorige nieuwsbrief geïnformeerd.

De twee andere vakorganisaties, Christennetwerk GMV en De Unie, hebben ondertussen ingestemd met de nullijn zoals neergelegd door de werkgevers Owase.

Instemming

Wij hebben dus bij de werkgevers aangegeven dat de leden van CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten instemmen met het eindbod van de werkgevers.

BPI-Indupac

De leden werkzaam bij BPI-Indupac hebben in grote getale aangegeven het eindbod te verwerpen. De juridische situatie is echter als volgt.
Er is sprake van één cao Owase waarbij diverse bedrijven zijn aangesloten. Voor al deze bedrijven geldt de cao met de aanpassingen. Dit houdt in dat we voor de einduitslag over het accepteren van de nullijn moeten kijken naar het totaal aantal respondenten.
En dan komen we op een uitslag van 65% van de leden die hebben ingestemd met de nullijn.

Eenmalige beloning

Wat wij daarnaast zullen doen is het benaderen van de directies van de ondernemingen binnen de Owase-cao die wel redelijke/goede resultaten hebben geboekt (BPI Indupac en Rollepaal). Wij willen met deze werkgevers het overleg aangaan om buiten de cao om een afspraak te maken over een éénmalige extra beloning.

Wij houden u op de hoogte van de voortgang.    

Eric Aarts
Bestuurder CNV VakmensenOp de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid