Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Owase - Nieuws

Leden Owase: hoe lang laten jullie je nog piepelen?

Donderdag 29 juni zijn er ledenvergaderingen gehouden. Daar hebben we vastgesteld dat jullie salaris de afgelopen 11 jaar per jaar een paar euro minder waard is geworden. Hoeveel minder? Een brood per jaar.

“Ach, 1 brood, dat is toch geen piepelen?” Jawel, want je bent in die 11 jaar niet minder hard gaan werken! Sterker nog, jullie zijn met minder mensen meer en harder gaan werken, maar krijgen 1 brood per jaar minder. Jullie laten je piepelen.

De koek wordt groter

Begrijp me niet verkeerd, dat mag. Ben je tevreden, dan is dat prima. Toch, als je de kranten leest en het journaal kijkt, blijkt dat er meer zijn die vinden dat jullie je laten piepelen. De Nederlandse Bank zegt dat de lonen omhoog moeten. Economen en andere geleerden zeggen dat de koek in Nederland niet eerlijk wordt verdeeld. De koek wordt groter maar jullie, de werknemers, nemen genoegen met de kruimels. Jullie blijven op jullie kont zitten en laten je piepelen.

Jullie zijn de baas

En waarom? Eerlijk gezegd snap ik er helemaal niets van. Jij bent de baas. Jij bepaalt wanneer deze gekkigheid stopt. Niet jij alleen, maar jullie samen. Er valt niets te managen of te verkopen als de fabrieken stilstaan en op de lege parkeerplaatsen alleen nog de grote leaseauto’s staan. Jullie samen besluiten wanneer het piepelen stopt.

Morgen zitten wij weer aan tafel. Wij hebben 2.5% gevraagd. Jullie werkgever heeft 1.3% geboden. De leden hebben gisteren besloten zich niet langer te laten piepelen en dat wij dinsdag vasthouden aan deze vraag. Dit gaat niet meer over geld. Dit gaat erover dat jullie serieus worden genomen in de voorstellen die jullie doen. Dat je weet wie er werkelijk de baas is en dat je gewoon opkomt voor een eerlijke verdeling van de koek.

Ledenvergaderingen 

Vind jij ook dat deze gekkigheid moet stoppen? Wil je geen brood meer inleveren, maar er een keer een boodschappenmandje op vooruitgaan? Kom dan naar de ledenvergaderingen. Laat zien dat jij je niet langer laat piepelen.

Na de onderhandeling van morgen zullen wij samen met de kaderleden van de OWASE-bedrijven een nieuwe datum bepalen voor ledenvergaderingen. Je ontvangt daarvoor een uitnodiging.

Tot snel!

Jacqueline Twerda

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid