Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao AkzoNobel - Nieuws

Werknemers chloorfabriek AkzoNobel hervatten staking

Werknemers van de chloorfabriek van AkzoNobel in Rotterdam gaan vanmiddag vanaf 14.00 uur opnieuw in staking, meldt Jelle Loosman, bestuurder van CNV Vakmensen. De productie wordt in 24 uur geleidelijk afgebouwd.

De werknemers voeren actie, omdat ze graag een eigen ondernemingscao willen. In die cao moet een salarisverhoging van 10 procent worden opgenomen, ter compensatie van de jarenlange achterstand.

Druk op de ketel

De staking bij het Membraan Elektrolyse Bedrijf (MEB, zoals de chloorfabriek officieel heet) begon op 8 september. Op 12 september werd de staking opgeschort, omdat de actie niet het beoogde effect had. Het leek erop dat AkzoNobel zodanig samenwerkte met afnemers, dat er op dat moment maar een kleine vraag naar chloor was. “Maar ons ultimatum staat nog steeds en vandaag hervatten we dus weer de staking”, zegt Loosman. “We blijven de druk op de ketel houden.”

Kort geding

Twee belangrijke klanten van AkzoNobel (Momentive en ShinEtsu) hebben een kort geding aangespannen, waarin wordt geëist dat de chloorproductie minimaal op 63 procent blijft. Het kort geding dient op donderdag 25 september om 14.00 uur bij de rechtbank in Rotterdam. In afwachting van de uitspraak wordt de chloorproductie in eerste instantie afgebouwd tot 65 procent.

Bij AkzoNobel Botlek werken 200 mensen, hiervan werken er 95 bij het chloorbedrijf MEB (Membraam Elektrolyse Bedrijf).

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid