Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao AkzoNobel - Nieuws

Uitslag ledenvergaderingen Nouryon Delfzijl

Op 5 oktober jl. hebben wij tijdens een drietal ledenvergaderingen in meerderheid vóór aanpassing van het ultimatum aan je werkgever gestemd.

Deze aanpassing zou meer concreet moeten gaan om wijziging van de eis tot bijstorting in het pensioenfonds ter grootte van 400 mio euro in oplossing van het pensioenprobleem of woorden van vergelijkbare strekking.

Op maandag 15 oktober jl.  is de uitslag van voornoemde stemming besproken in de landelijke kadervergadering van de gezamenlijke vakbonden. De (overige) leden van de landelijke kadervergadering zien geen reden om het ultimatum (formeel) aan te passen omdat het intussen bij je werkgever bekend is dat de bonden de strikte eis van 400 mio bijstorting hebben laten varen.

AkzoNobel en Nouryon zijn al op de hoogte dat het voortschrijdend inzicht aan vakbondszijde heeft geleid tot de eis voor een oplossing van het pensioenprobleem in plaats van een enkele bijstorting. Een wijziging van het formele ultimatum zal daar geen verandering in brengen en aldus is besloten om daar verder geen tijd, middelen en energie in te stoppen. Bovendien zou wijziging van het ultimatum juridische valkuilen kunnen opleveren.

Kortom, de zienswijze van de FNV en CNV leden te Delfzijl, namelijk het realiseren van een oplossing van het pensioenprobleem, wordt gedeeld door de landelijke kadergroep. Vakbondsbestuurders zijn ook zo veel mogelijk met je werkgever in gesprek om op die manier het pensioenthema onder de aandacht te brengen.

Daarmee zitten we dus gelukkig op één lijn. Immers, het stellen van een ultimatum is niet ons doel maar een middel. Het gaat om het realiseren van redelijke arbeidsvoorwaarden en een inflatiebestendige pensioenregeling.

Arthur Bot
Bestuurder
T 06-2044 5190
E a.bot@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid